21. Mali Simpozij

V torek, 10. 10, je v Pokrajinskem muzeju Maribor potek že 21. Mali Simpozij z naslovom Športna društva. Učenke 8.c razreda Ema Ljubič, Alisa Lendero in Elena Žugman so predstavljale referat z naslovom Nogomet v našem kraju. Sonila Gashi, Lana Plazar in Eva Pišek, pa smo predstavljale referat z naslovom Judo klub Duplek skozi zgodovino.

Ob 9.50 smo se dobile pred pokrajinskim muzejem Maribor s svojima mentoricama Marjetko Bezjak in Nušo Vtič Čuček. Nato smo odšle v muzej do glavnega prostora, kjer smo odložile stvari in se šle preobleč. Ema, Alisa in Elena so se oblekle v drese NK Duplek, saj so predstavljane nogomet v našem kraju. Sonila, Lana in jaz pa smo se oblekle v kimona, saj smo predstavljale Judo klub Duplek.

Nato so se ob 10.00 začele predstavitve. Bilo je 12 predstavitev, tako smo lahko poslušale še odlične referate učencev iz drugih šol. Me smo na vrsto prišle komaj devete in desete. Po končanih predstavitvah je sledila pogostitev.  Učiteljici sta dobili tudi priznanja, ter pohvale za nas, ki jih bomo dobile ob koncu šolskega leta.

Ob tem smo zelo uživale in se naučile veliko novega še o drugih športnih društvih v okolici Maribora.

Eva Pišek, 8.c

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja