Bela golobica

V četrtek, 11.4.2024, smo se učenci od 7. do 9. razreda odpravili v kino, kjer smo si za nagrado ogledali odličen film. To je bila nagrada za odlično opravljeno bralno značko.

V četrtek smo se 2. šolsko uro dobili v jedilnici. Tam smo počakali na učiteljico Majo ter tudi pojedli malico. Ko smo se najedli, smo se preobuli ter odpravili na avtobus. Na poti smo si zaploskali za opravljeno bralno značko. Učiteljica nam je tudi povedala, da si bomo ogledali film Bela golobica. Zgodba je zelo zanimiva. Vsebuje skoraj vse, kar nas zanima. Govori o punci, ki se je skoraj 2 leti skrivala na podstrešju njenega sošolca, s katerim sta se vedno bolj razumela in postala več kot le prijatelja. Zgodba se dogaja v času 2. svetovne vojne. Deklica je bila v veliki nevarnosti, saj je bil Židinja. Zgodba je bila zelo žalostna, na koncu se je skoraj cela dvorana jokala. Zgodba nas res veliko nauči. Še celo popoldne bi lahko razpravljali o filmu ter o naših mnenjih.

Po kulturnem dogodku smo se z avtobusom odpravili proti šoli. Veliko jih je izstopilo po postajah, a nekateri smo se peljali do šole in pojedli kosilo. To je bil res zanimiv film, ki ga zelo priporočam.

Eva Tepeh, 7.a

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja