7. RAZREDE BOLIJO GRLA, LE ZAKAJ? (2. del)

Letos pa je bila ena od najzanimivejših nalog 7.razreda to, da smo skoraj celotni šoli predstavljali ene izmed najpomembnejših Slovenk, ki so tudi pripomogle v prihodnost naše države. Pomagal je tudi Matic (7.a, če ga poznate). Začeli smo v četrtek, 7.3.2024 (kot vam je že povedala moja draga prijateljica Sara ), ter končali naslednji dan. Jaz vam bom predstavila petek.

Že mesec pred nastopom smo dobili opis svoje (izbrane) ženske. Jaz sem imela prvo slovensko kiparko in risarko Karlo Bulovec Mrak. Njeno življenje se mi še vedno zdi zanimivo in posebno.

V petek sem z nastopi začela komaj 2. šolsko uro. Predstavitev je potekala pred 8.c in 9.a razredom (moj sedež je bil pred vrati v staro telovadnico). Nekateri so poslušali z velikim zanimanjem, nekateri pa ravno ne. Po vsaki predstavitvi sem postavila vprašanja, ter razdelila bombone. 4. uro sem predstavljala našemu razredu(7.a), ter 6.a (tokrat sem sedela pri plakatih, tako kot tudi 5. uro). Vse ure so potekale bolj ali manj sproščeno.

Ko pa se je začela 6.ura (ki smo jo vsi zeloooooo dolgo čakali), smo se dobili pri učiteljici. Tam smo dobili bombone, piškote, ter najboljšo stvar: označevalec v obliki bombona. Nato smo se vsi z malce hripavim glasom (jaz sem predstavljala enako stvar približno 30-krat) zahvalili učiteljici ter uživali v začetku vikenda.

Eva Tepeh, 7.a

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja