8. razredi razmišljajo o življenju

Življenje

Življenje je lepo, na trenutke pa tudi žalostno. Nikoli ni enako. Vsak dan ni enak, vedno se nekaj novega zgodi. Včasih veselo včasih žalostno. Nikoli ne more biti lepo. V življenju spoznaš nove stvari ali osebe. Življenje nam daje vzpone in padce.

Ana, 8.b

Smisel življenja

Smisel življenja je živeti, torej delati napake. Se iz njih učiti. Cilje doseči. Imeti nekaj padcev in ne obupati. Smisel življenja je tudi se zabavati in najti prijatelje. Namen življenja je biti srečen. Pomagati drugim. Zase skrbeti.

Benjamin, 8.a

Življenje

Življenje, včasih iskrivo, spet drugič temačno. Pomembno je le iz kakšnega stališča gledamo nanj. Življenje, je boj, ki ga moraš premagati, da lahko živiš. Je eno samo, kratko, a hkrati najdaljša stvar, ki jo boš kadarkoli storil. Nikoli se ne smeš predati, saj te priložnosti ne boš dobil nazaj. Če tudi kdaj nima pomena in v njem ne najdemo smisla, se moramo boriti, do zadnjega diha. Če ne bi bilo padcev, se ne bi znali pobrati.

Mia, 8.b

Kaj je življenje?

Življenje je edinstveno. Kaj to pomeni? Pomeni, da je eno. Ampak ne samo to. Pomeni tudi, da je žalostno, veselo, razburljivo, napeto, strašno in razigrano in še bi lahko naštevala. Nihče nima enakega življenja kot ti. Življenje je kratko in je prekratko, da bi se sekirali za brezveze. Še vedno se nam bo velikokrat zgodilo kaj slabega, a nikoli ne smemo pozabiti, da se v vsaki stvari najde nekaj pozitivnega in, da se vse zgodi z razlogom. Na primer, da si si kupil nove čevlje, to je seveda pozitivno, a njihove vezalke se ves čas odvezujejo in se vsak dan na poti v šolo spotakneš in padeš na tla. Zato je po tvojem mnenju vsega krivo življenje. Ne ni, raje si boljše zaveži vezalke, pa bo vse vredu, ne boš se več spotikal in življenje bo postalo lepše. Torej vzrok za tvoje padve so bile tvoje veščine slabega vezanja vezalk. Skratka uživaj vsak trenutek življenja, ker nikoli ne veš, kdaj se odštevajo tvoje zadnje sekunde.

Ema, 8.b

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja