Regijsko tekmovanje v hip-hopu

V sredo 17.4.2019, smo se učenci, ki obiskujemo hip-hop, udeležili regijskega tekmovanja. Tekmovanje je potekalo v telovadnici osnovne šole Ljudski vrt Ptuj.

V petek pred tekmovanjem smo izvedli šolsko tekmovanje. Najboljših šest iz druge triade in najboljših pet iz tretje triade smo se uvrstili na regijsko tekmovanje. Iz tretje triade bi nas lahko šlo šest, ampak nas ni bilo toliko v tretji triadi. Pred tem tekmovanjem smo veliko vadili.

V sredo po četrti šolski uri smo odšli na kosilo, nato pa do avtobusa, ki nas je odpeljal na tekmovanje. Odšli smo okoli pol dvanajstih in tja prišli malo pred dvanajsto. Učiteljica je šla prevzet štartne številke, tisti, ki smo tekmovali, pa smo se šli uredit in ogret. Drugi, ki niso tekmovali, pa so odšli na tribune. Potem ko nam je učiteljica prinesla številke, smo se odšli ogrevat po glasbi z drugimi. Tekmovanje se je začelo z mimohodom osnovnih šol in himno šolskega plesnega tekmovanja, ki smo jo zaplesali. Naši plesalci nismo znali koreografije in smo jih samo gledali. Druga triada je začela in so bili razdeljeni v štiri skupine. Vse naše plesalke iz druge triade so bile v četrti skupini in vse iz tretje triade in druge plesalke, smo zelo navijali za njih. Nadaljevalo se je z tretjo triado in bili smo razdeljeni v tri skupine. Jaz sem imela težave s številko, ker sem imela prenizko številko, ampak sem vse rešila in sem bila v drugi skupini zraven Aline in Sofije. V tretji skupini pa sta še bili Zoja in Lana Lara. Takoj za nami je bila na vrsti spet druga triada z drugim krogom. Edina izmed naših iz druge triade je šla naprej Kristina. Vse me iz druge triade smo bile nervozne, ker je druga triada dva kroga zaplesala, preden smo mi iz tretje triade izvedeli rezultate za naslednji krog. Napovedali so, da v naslednjem krogu bo tretja triada plesala v dveh skupinah. Ko so napovedovali prvo skupino, smo se vse iz tretje triade držale za roke in ko smo slišali številko 196 in sem videla, da ima Lana Lara to številko, sem ji takoj rekla, da je naprej šla in takoj je odšla na plesišče in bila presenčena. Druge smo bile malo razočarane, ampak vedele smo, da bo še ena skupina. Ko je prva skupina odplesala, smo izvedeli še za drugo skupino. Na žalost sem še samo jaz šla naprej. Vsi smo bili presenečeni, da sva samo midve z Lano Laro šli naprej. Ampak na žalost sva šli samo en krog naprej. Kristina iz druge triade pa je prišla do polfinala in je za las zgrešila finale.

Diplome dobi šola po pošti. Upam, da bodo drugo leto boljši rezultati.

 

Lara Klemenčič, 8.a

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja