Moj dnevnik: Šola v naravi v Tolminu, 1. dan

Ponedeljek, 8.4.2019

Nekaj minut pred sedmo smo se učenci 7. razreda zbrali pred OŠ Duplek. V avtobus smo naložili prtljago ter se odpravili proti Tolminu. Tolmin je mesto, ki leži na pomolu med rekama Sočo in Tolminko, in ima 3.367 prebivalcev.

Vožnja je trajala štiri ure in ko smo končno prispeli, nas je gospod Tomaž , vodja doma, pričakal in nam namenil nekaj besed. Kasneje je učiteljica dobila besedo in nas razdelila v sobe ter poslala na kosilo. Po kosilu smo imeli dovolj prostega časa, da smo razpakirali in si odpočili. Ob 16.00 smo se zbrali v učilnici, kjer nam je gospod Tomaž objasnil pravila doma, kako poteka dežurstvo in nam povedal urnik dejavnosti. Ker smo bili razdeljeni v dve skupini, smo imeli vsak dan različne dejavnosti. Kasneje sta v učilnico prišli še dve učiteljici, ki sta nam dali navodila za našo prvo dejavnost, ki je se imenovala “orientirajmo se”. Naša naloga je bila, da sledimo poti, ki so nam jo zadali učitelji ter sproti odgovarjamo na vprašanja, ki so bila zadana. Ko smo prispeli nazaj do doma, smo imeli čas, da se okrepčamo ter preobujemo. Nato so spet sklicali sestanek, na katerem so razglasili rezultate naših odgovorov. Po sestanku smo odšli na večerjo, ki je bila ob 18.00, nato smo imeli nekaj prostega časa. Naša večerna dejavnost je bila predavanje o ekološkem kmetovanju, kjer nam je kmet, ki je prišel, predaval o njegovem delu ter pridelkih.

Zvečer smo imeli čas za večerno higieno, zadnje pogovore, nato pa so nas napotili v sobe ter nam odvzeli mobilne telefone. Večerni mir je potekaj od 22.00 do 07.00 zjutraj.

Zara Šauperl, 7. a

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja