Obiskali smo Radio Center

V torek, 30.11.2015, smo se nadarjeni učenci in tisti, ki obiskujemo novinarski ali dramski krožek, odpravili na Hitradio Center.
Po pouku ob 14.00 smo se zbrali in se nato odpravili na avtobus. Do Maribora smo se vozili približno 20 minut. Ko smo prišli do cilja, nas je prijazno sprejel gospod Štefko Bratkovič.

dsc_1680

Nato smo se razdelili v dve skupini po razredih. Prva skupina se je odpravila na ogled zgornjega nadstropja, medtem ko si je naša skupina ogledala pritličje.
Po odhodu prve skupine smo si ogledali, kako obdelujejo telefonske pogovore. Obrazložili so nam svoje delo. Po ogledu sobe smo se odpravili v glavni studio, kjer sta bila Ana in Silvester.

dsc_1697

Razložila sta nam, kako se pripravljata za vodenje radia in kako poteka delo moderatorja. Ker sta nato morala v eter, smo odšli iz studia v zgornje nadstropje. Povedali so nam, da je zgornje nadstropje predvsem namenjeno marketingu. Najprej smo zato odšli v manjši studio, kjer smo se lahko snemali. Precej dolgo smo bili v snemali sobi, ker nam je bilo snemanje zelo všeč. Nato smo se sprehodili do prostora, kjer so bili računalniki. Tam so nam tudi pokazali, kje vse hranijo posnetke, glasbo in podobno. Ena od zaposlenih nam je tudi pokazala, kako skrbi za oglase, da se predvajajo po radiu pravilno in smiselno.

Po ogledu pa nas je Radio Center povabil tudi na pijačo v sosednji lokal, kar nas je še dodatno razveselilo. Med sedenjem in klepetanjem se je odvijal tudi intervju z gospodom Štefkom Bratkovičem.

dsc_1710

Po končanem intervjuju pa je po nas že prišel avtobus, zato smo se odpravili domov. Med vožnjo smo se veselo in navdušeno pogovarjali o radiu Center.

Ta dan mi je bil zelo všeč, ker je bil ogled zanimiv, zaposleni novinarji pa so bili zelo prijazni. Dan bi zagotovo še kdaj ponovila.logo_radio_center

Žana I. Halužan S., 6.b

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja