Obisk SŠOM in snemalnega studia NET TV

V torek, 21. maja, smo imeli učenci OŠ Duplek tehnični dan. Učenci 6. do 8. razreda smo lahko obiskali štiri različne srednje šole. Sama sem si za obisk izbrala Srednjo šolo za oblikovanje v Mariboru.

Zjutraj smo se zbrali v jedilnici, kjer smo poslušali kratek govor in predstavitev ravnatelja in organizatorja tehničnega dneva. Kasneje smo se odpravili na avtobuse in hitro krenili poti izbranim šolam. Pot ni trajala dolgo.

Ko smo prispeli na šolo, sta nas tam že pričakali delavki na šoli. Predstavili sta nam šolo. Predstavitev je bila kratka in polna koristnih informacij, ki nam lahko zelo koristijo, če se odločimo za vpis na SŠOM. Predstavili so nam vse možne smeri na tej šoli, pa tudi mnoge izdelke in dosežke učencev na tej šoli.

Za predstavitvijo je sledil ogled šole. Ogledali smo si skoraj vse učilnice in se spoznali tudi z razrednim delom ter nekaterimi učenci. Ugotovili smo, da so učenci zelo zadovoljni s šolo, ki jo obiskujejo.

Za ogledom šole smo še razdelili v dve skupini, glede na naše interese. Nekateri učenci so se odločili za ogled frizerskega studia, drugi pa za ogled snemalnega studia NET TV. Sama sem se odločila za ogled studia. Čeprav smo se na začetku malo tavali in se med potjo nekajkrat zgubili, smo na koncu, po dolgem sprehodu, srečno prispeli na cilj. Sledila je predstavitev studia in dela zaposlenih. Bilo je zelo zanimivo, saj si studia nikoli ne bi predstavljala tako. Na televiziji vse izgleda tako zelo drugače. Učenci smo se kasneje preiskusili tudi kot kamermani, voditelji in gosti na televiziji. Po pogostitvi smo se odpravili domov.

Tehnični dan mi je bil zelo všeč. Spoznali smo lahko različne šole in poklice, ki jih bomo mogoče tudi samo opravljali v prihodnosti. Na zabaven način smo lahko razvijali naše interese.

Ajda Rojko, 8.a

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja