Kako blesteti z ocenami?

Zdaj se bliža konec šolskega leta in s tem je vedno več ocen, od katerih so pomembne naše zaključne ocene. Zato sem za vas pripravila nekaj nasvetov, ki vam bodo zagotovo pomagali pri učenju.

1. Ko si delaš zapiske, uporabljaj različne barve kulice in različne podatke loči z različnimi kulicami. Recimo naslov narediš z modro kulico, splošne podatke z rdečo, podatke, ki pa ti bodo pomagali pri tem, da si temo zapomniš, z zeleno.

2. Ena izmed pomembnih stvari pri učenju je organiziranje časa. Stvari je najbolje delati, ko imaš čas saj boš takrat tudi največ naredila. Najslabše je delati stvari, ko ti zmanjkuje časa, saj si takrat najmanj zapomniš podatke pa še pod stresom si.

3. Pripravi si vso učno gradivo na kup ( vse knjige, učbenike, zvezke in zapise), saj če česa ne boš imel boš svoje misli osredotočil na iskanje namesto učenja.

4. Nikoli se ne uči na istem mestu saj se ne boš osredotočila na snov. Recimo, če se boš vedno učila v postelji boš hitro postal zaspan, po drugi strani pa, če boš sedela za mizo te bo hitro začel boleti hrbet.

5. Ne pozabi na premore, saj večina pozabi piti ali celo jesti med učenjem. Najbolje je imeti pavzo na vsakih dvajset minut in v tistem času ne razmišljaj o učenjem, šoli ali snovi, takrat odklopi vse in počivaj, poglej serijo ali pa se pogovarjaj s prijatelji.

6. Med učenjem ne pij kave, ampak raje vodo ali čaj. Če si pa lačna, pa je najbolje pojesti kakšne oreščke, sadje privošči si pa kakšno sladkarijo za energijo.

7. Zagotovo si vsi radi dopisujete z prijatelji po raznih aplikacijah. To navado pa lahko izkoristiš za učenje. S prijatelji se pogovarjaj o tem kaj pišete, kaj je pomembno, kaj je učiteljica poudarila, da bo v testu…

8. Ko se boš učila ne samo beri ampak tudi delaj zapiske in obratno, ko boš delala zapiske jih tudi beri.

9. Ko se boš učila vedno izklopi vse naprave, ki bi te lahko motile, saj boš misli preusmerila na telefon.

10. Če si eden izmed tistih, ki si težko zapolnijo podatke se med učenjem posnemi in si predvajaj posnetke.

Upam, da ste uživali med mojim blogom in da sem vam vsaj malo pomagala.

Alina Barbarič, 7.a

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja