Komaj čakamo na petek

Danes bom pisala o največjem doživetju 7. razredov. Vse je potekalo super, večinoma, in imeli smo se super, večinoma.

V ponedeljek zjutraj smo odrinili izpred OŠ Duplek proti Kranjski Gori. Ustavili smo se v Trojanah, da smo pomalicali, ampak jih je lepa večina šla v trgovino. Pot smo nadaljevali in okoli 11. ure smo bili v Kranjski Gori. En gospod nam je povedal pravila v domu in pri kosilu ter nas poslal v svoje sobe. Ko smo prispeli v sobe, smo se najprej razgledali. Vsaka soba je imela svojo majhno kopalnico s straniščem, tušem in umivalnikom. Naša soba je imela eno veliko sobo, v kateri so bili trije pogradi, miza in tri omarice. Zraven je bila še ena soba, v kateri so bili predali za oblačila. Razpakirali smo se in si oblekli postelje ter odšli na kosilo. Tam so nam še enkrat povedali pravila v jedilnici. Najedli smo se in odšli na prvo aktivnost. Za 7.b je bila ta aktivnost izlet v Triglavski narodni park. Pešačili smo do njega in skozenj. Na poti nam je vodič povedal par zanimivosti. Prišli smo do Kekčeve doline in se vrnili domov. Tam smopovečerjaliin odšli na “krajši sprehod” po Kranjski Gori. Ko smo prišli domov, smo se stuširali in odšli spat.

V torek zjutraj smo se zbudili in oblekli. Potem smo odšli na zajtrk in kasneje smo si pripravili torbe in odšli ven, kjer nas je že čakal naš vodič. Dal nam je čelade in kolesa in že smo kolesarili do Italije. Pri Italiji smo se obrnili nazaj in se peljali še do Planice. Šli smo do polovice skalalnice Velikanke in odšli še v Nordijski center, kjer smo si ogledali, kako trenirajo tek na smučeh. Nato smo se vrnili nazaj domov. Tam smo odšli na kosilo in se pripravili na našo naslednjo aktivnost. Zunaj smo počakali vodičko, ki nas je odpeljala do reke Pišnice.Tam smo iskali vodne ličinke. Iskali smo pri potki zaljubljenih in pod mostom “Baba šči”. Ko smo prišli domov, smo se navečerjali in se odpravili v mesto na sladoled. Zelo je bil dober. Večer je potekal kot vsak večer v zgodovili večerov. Umili smo se in odšli spat.

Sredino jutro je potekalo kot torkovo. Zbudili smo se, se oblekli in odšli na zajtrk. Naša prva aktivnost je bil pohod, ki smo ga imeli vsi razredi skupaj. Iz gozda smo prišli ravno pri jezeru Jasna, kjer smo si namakali noge. V domu smo pojedli kosilo in odšli v gozd iskati ličinke za skiciranje. Na koncu smo odšli še čez most “Baba šči”. Šli smo nazaj v dom, pojedli večerjo in imeli noč iger. Igrali smo Twister,namizni tenis, Activity, nekateri pa so risali mandale. A uganete, kaj smo delali potem? Umili smo se in odšli spat.

Četrtka smo se 7.b najbolj veselili. Zbudili smo se in se oblekli. Odšli smo na zajtrk in se pripravili za odhod v Zelence. To so naravni rezervat, ki je naravnost čudovit. Opazovali smo močvirje in jezero. Ko smo se vrnili, smo najprej pojedli kosilo, potem pa smo odšli na najljubšo aktivnost 7.b, lokostrelstvo. Lokostrelstva nas je učil isti gospod, kot nas je imel v Triglavski narodni park. Naučili smo se streljati z lokom, ampak ko bi morali začeti streljati, je začelo deževati. Čez 15 minut je dež ponehal. Dva po dva smo streljali, ko pa smo končali, smo odšli noter. Tam smo gledali film The Lorax. Ko smo odšli gor v sobe, smo pripravili točko za nastop talentov. Ko smo končali s talenti, smo imeli disko. To, kaj smo delali zvečer, vas bo res šokiralo. Umili smo se in odšli spat.

V petek bi morali iti na ogled Kranjske Gore, ampak smo iz neznanega razloga šli veslat po jezeru Jasna. V čolnu smo bili po trije. Na koncu je bilo še tekmovanje, v katerem smo, seveda, izgubili. Ko smo prišli nazaj, smo spakirali, odšli na kosilo in se vkrcali na avtobus nazaj proti Dupleku. Ustavili smo se v Trojanah, kjer smo si kupili krofe.

Mislim, da je bila šola v naravi odlična, razen tega, da so vsi vedno govorili, da smo zelo glasni.

Katarina, 7.b

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja