Kako doživljam današnji čas

Še danes je veliko preveč nasilja, žalitev, groženj … To, kar se je zgodilo v Srbiji, se ne bi smelo dogajati. V našem času, ko pridelamo hrane za 10 milijard ljudi, je lakota še zelo pogosta, medtem ko se posamezniki nažirajo in zapravljajo denar vsepovsod. Imamo pa zato heroje, ki donirajo in se borijo, da bi se znebili lakote in brezdomstva.
Rasizem, homofobija in seksizem so zelo resne stvari. Rasizem, diskriminacija drugih ras zaradi barve kože, je še vedno zelo grozna stvar. Drugih ne bi smeli obsojat zaradi njihove barve kože. Zelo grozna
stvar, ki jo večkrat opažam na šoli, je homofobija. Jaz sem bil večkrat prisoten, ko so se norčevali iz mojih prijateljev, zato ker podpirajo LGBTQ. Jaz menim, da je ljubezen ljubezen. Zdaj že po socialnih medijih “influencerji” postavljajo pravila v komentarjih kot so: brez žalitev, sovražnega govora, brez grdih besed itd.

Lakota in brezdomstvo sta enako resna. Nekaj časa nazaj, ko sem potoval po Franciji, sem opazil veliko brezdomcev v večjih mestih. Ob tem sem se počutil grozno, saj nisem mogel pomagati. Smilijo se mi, saj večino časa niso krivi sami.
Zdi se mi, da se iz zgodovine ne bomo naučili skoraj nič. Vojne, nasilje, seksizem se še vedno aktivno izvajajo. Upamo lahko, da se bo kaj izboljšalo.

Maks Muraus, 6. b

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja