Dobra volja

Ko se počutimo slabo, smo jezni, žalostni, pod stresom in podobno s tem v naše življenje privabljamo še ostale slabe stvari, ki se lahko zgodijo. Zato je dobro, da si hitro »opomoremo« oz. se spravimo v dobro voljo. To lahko storimo na mnogo načinov, ampak v tem blogu bom predstavila le tiste, ki se mi zdijo najbolj učinkoviti in lahko najhitreje spremenijo naše razpoloženje na boljše.

1. Včasih se je le treba dobro zjokati. Odleglo vam bo in zgodil se bo preobrat v vašem počutju na bolje.
2. Aromaterapija. Povohajte svoj najljubši parfum ali svečko, saj nas vonj ponavadi spravi v dobro voljo, če ne to pa nas vsaj pomiri.
3. Zavrtite si svoj najljubši komad. Pazite le na besedilo, naj bo čimbolj pozitivno.
4. Pobožajte žival.
5. Objemite nekoga.
6. Pojdite na sprehod. Svež zrak, kisik in gibanje odmisliti par težav.
7.Poiščite svoj mirni kotiček kjer se ponavadi počutite dobro, ne glede na to ali gre za kotiček v vašem stanovanju, šoli, kavarni ali pa morda v bližnjemu parku.
8. Oblecite se v žive barve (rdečo, oranžno, rumeno…). Barve ravno tako vplivajo na vaše razpoloženje.
9. Pojdite pod vroč tuš, saj ni naključje, da se po tuširanju skoraj vedno počutimo dobro.
10. Preberite motivacijski verz, ki vam je všeč.
11. Pojejte košček čokolade. Zaradi enega koščka naj vas ne peče vest, saj je v trenutkih, ko ste slabe volje, je dovoljeno vse. Takoj se vam sprostil hormon za srečo (serotonin).
12. Zaupajte nekomu svojo težavo in prosite za pomoč. Ponavadi ko se nekomu zaupamo, nam je nato »lažje pri srcu«, poleg tega pa še dobimo kakšen priročen nasvet.
13. Preusmerite svojo pozornost na tisto, kar imate radi, zato si po stanovanju, sobi, omarici ali pisarni nastavite slike ljudi, živali in predmetov, ki jih ljubite ali si jih želite, v glavnem karkoli, kar bi vas spravilo v boljšo voljo.
14. Prestavite se v »sedaj« in poglejte prostor, v katerem ste. Kaj je narobe s tem trenutkom? Nič, zato se zaradi malih problemov ne obremenjujete predolgo.

Za konec pa misel : »Sreča je v vaših rokah.«

Tia Heler, 8.a

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja