8. razredi razmišljajo o življenju

Življenje

Življenje je vreča, ki je včasih polna, včasiha prazna, a je zmeraj zabavna. Ko je ta velika vreča čustev polna, smo srečni, veseli in polni upanja za še lepše življenje. Ko pa se ta vreča sprazni, jočemo, stokamo in ne vemo, kam bi sploh odšli. To je življenje. Ni pravljica, vendar če smo veseli in z njim zadovoljni, je življenje lepše, tudi takrat, ko je ta vreča prazna. Če pa z življenjem nismo zadovoljni in se nam vse zdi brezveze se moramo pobrati in iti naprej. Na koncu koncev – življenje je vseeno življenje. Življenje je darilo in ga ne smemo zavrniti !

Karolina, 8.b

Življenje je nekaj lepega. Saj živiš, dihaš, ljubiš… Delaš, kot želiš. Življenje je po navadi lepo, razen slabih dni. Nekateri pravijo, da če imaš slabi dan, imaš slabo življenje. To ni res! Kakšno bi bilo življenje brez slabih dni? Ne moremo imeti ves dan istega ritma. Tudi srce ne bije vedno z enakim ritmom. Obstajajo vzponi in padci. Padci niso nič slabega, saj se iz njih in napak učimo. Vzponi pa so ena stopnička višje do našega cilja. V življenju se ne sme obupati, saj če obupaš, je škoda tudi stvari, ki si jih naredil. Zavedati se moramo, da nismo edini z življenjem, obstajajo tudi ljudje, ki jih kličemo prijatelji. Tudi oni živijo. Pravih prijateljev je malo, no, vsaj tistih, ki ti nočejo uničiti življenja. Zato pazimo na takšne ljudi, ker je življenje samo eno.

Klara, 8.b

Smisel življenja

Ste se kdaj spraševali, kaj je smisel življenja ? Najverjetneje ste in kako ste odgovorili na to vprašanje ? Po mojem mnenju je smisel življenja tema, na katero bi lahko dobili nešteto odgovorov, ki bi po večini tudi bili pravilni.  Jaz bi odgovorila, da je smisel življenja, da smo se rodili, ker moramo na Zemlji nekaj narediti/uspeti, zato trdim, da se je vsak človek rodil z nekim namenom  in smo vsi vredni in enakopravni.

Poleg tega pa je smisel  življenja samo biti živ. Čeprav se sliši preprosto, se ga vsi ne držimo in hitimo, kot da bi morali doseči nekaj več od sebe, kar ni prav.

Tia, 8.a

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja