Film

Vsakdo izmed nas je v življenju že pogledal kakšen film in si o njem ustvaril svoje mnenje. Mogoče nekomu ni bilo všeč, da si film hvalil, saj njemu ni bil všeč. A s tem ni nič narobe. Vsi ljudje na svetu pač ne razmišljamo enako. Mnogim so všeč komedije, nekaterim grozljivke in drugim drame. Seveda pa nam ni všeč vsak film, ki ga pogledamo. Tudi če ima tematiko, ki nas bi uspela zanimati, mogoče ne bo postal naš najljubši film.

Pri izbiri, pa nam seveda veliko pomagajo tudi prijatelji in znanci. Če nam nekdo reče: ”Ta film moraš videti. Zelo mi je bil všeč, pogledal bi ga še enkrat.” Bomo film res pogledali in se bomo zraven zabavali, saj če nam je to on rekel, je zagotovo dober film. Ko pa nekje slišimo: ”Joj… Film, ki sem ga včeraj gledal, je bil res zelo dolgočasen in sem skoraj zaspal zraven.” Tega filma zagotovo ne bomo gledali z veseljem, saj bomo že v naprej vedeli, da je zelo dolgočasen in itak ni vreden ogleda. Malo kdo pa se bo o filmu res pozanimal. Zato moramo svoje mnenje vedno utemeljiti. Torej povedati, zakaj nam ni bil všeč in zakaj nam je bil, na primer: ”Včeraj sem gledal film in je bil res dolgočasen. Ni mi bil preveč všeč glavni igralec, ampak sem ga gledal do konca ravno zato, ker so mi povedali, da bo konec zanimiv.” In ko bomo od nekoga slišali takšno utemeljeno mnenje, bomo mogoče le pogledali, kdo pa je bil glavni igralec v filmu in kakšna je bila tema. In če bomo videli, da nam je ta igralec všeč in da vedno igra v zanimivih filmih, ki so nam všeč, bomo film mogoče pogledali, kljub mnenju, ki smo ga slišali.

Za konec svojega bloga pa vam izdam še, da sta se v letu 2018 med največje filmske uspešnice priborila filma Zvezda je rojena in Medvedek Paddington 2, ki sta bila zelo priljubljena med gledalci. Če boste ali ste filma pogledali, in vam nista bila všeč, nič za to. Tudi če sodita med najbolj priljubljene, ne pomeni, da morata biti naša najljubša. Če vas kdo vpraša, kakšen se vam je film zdel, mu povejte po resnici in svoje mnenje utemeljite, saj vas bo tako vsak razumel in ne bo prišlo do prepira.

Karolina Pernek, 8.b

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja