Ocena knjige: Košarkar naj bo!

Založba: Balerina                                                                                        Avtor: Primož Suhodolčan

Primož Suhodolčan je sodoben otroški in mladinski pisatelj. Njegova dela so zelo priljubljena med otroki in mladostniki in so že več let v vrhu najbolj branih knjig.                                                          Knjiga Košarkar naj bo! je bila najbolj brana knjiga sezone. Govori pa o fantu, ki je bil tako velik, da bi lahko žirafam kravate zavezoval in bil tako suh, da je sonce kar skozenj sijalo. Pojedel je  vse, kar si mu prinesel na krožnik, potem pa še krožnik, in ki je bil tako len, da je morala zvečer postelja sama k njemu, sicer je kar stoje zaspal. Malokdo je vedel, kako mu je ime, vsi pa so ga klicali Ranta. Verjetno zaradi njegove postave in hoje, saj se je zdelo, kot da se bo vsak trenutek prelomil na dva konca in s svojimi kostmi zašklopotal po tleh. Je bil pa tudi navaden najstnik, saj je bil zelo zaljubljen v svojo sošolko in dobro prijateljico.

Knjiga je zelo zanimiva, zabavna in predvsem smešna, saj se je pisatelj res vživel v vlogo in kožo glavnih junakov. V njej je veliko pretiravanja, smešnih oseb in dogodkov. In skozi Suhodolčanovo pripovedovanje boste res postali del te zanimive in uspešne zgodbe.

Če imate radi komedije ter se radi zraven branja radi smejite, je ta knjiga prava za vas!

Karolina Pernek, 8. b

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja