Ljubezen

12.1.2019

Današnja tema je ljubezen.

Kaj je sploh ljubezen?

je čustvena navezanost in naklonjenost drugim osebam.

Lahko pa tudi na primer do:

– ljubezen do učenja

-ljubezen do živali

-ljubezen do narave

-ljubezen do glasbe

Obstajajo 4 vrste ljubezni:

1.Prva ljubezen

To se ponavadi zgodi v osnovni in srednji šoli. Gre za ljubezen, v kateri mislimo, da bo vse popolno. Zdi se kot v pravljici. Misliš, da si našel pravo osebo. Ampak po nekaj časa prideš do spoznanja, da ni vse tako lepo kot v pravljici. Ampak iz nekega razloga še vedno vztrajamo. Ta vrsta ljubezni nas na koncu nauči, da je vse šlo prehitro in, ko bomo dovolj stari bo že prišlo. Do takrat pa se zabavajmo.

2.Težka ljubezen

To je pa najbolj žalostna vrsta ljubezni. Ljubezen, za katero smo pretočili največ solz in prebedeli največ noči. Ampak nas nauči pomembne lekcije. V tej ljubezni pride do bolečin , drame, laži , prevar… Tukaj se moraš naučiti, da se pobereš in ne obupaš. Če se ti to zgodi, verjemi, ni konec sveta. Dosti fantov je še za tebe. Ne smeš se pustiti zmanipulirati, bodi samozavesten/na.

3.Nepričakovana ljubezen

To je pa ljubezen, katere sploh nismo pričakovali. Ko se to zgodi, se nam zdi to čisto napačno, ne moremo si predstavljati, da bi kdaj bili s to osebo. Ne moremo si predstavljati, da se to sploh lahko zgodi. Začne se tako, da se povežemo s tako osebo, ki nas razume, ima enako poti kot ti in vse je tako prelahko za zvezo in ne moremo si predstavljati, da nas taka oseba sprejme take, ko smo. Nauči nas, da če se nekaj zdi dobro, potem tako je, četudi bi v teoriji temu nasprotovali.

4.Višja ljubezen

To je pa najpomembnejša ljubezen, v kateri imaš rad sam sebe. To ne pomeni, da si samovšečen. Pomembno je, da imaš na prvem mesto rad sebe in, da si na prvem mestu ti. Ne smeš se zanemarjati. Moraš se sprejet takega kot si, ker tak/a kot si si najlepši/a.

Če na hitro povzamemo, obstajajo 4. vrste ljubezni. In v vsaki se nekaj naučimo. Moramo pa vedeti, da nobena od teh 4 ljubezni ni trajna. Seveda je pa pomembno, da slediš svojemu srcu in se ne predaš.

Valentina

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja