Strah

Sobota, 12. 01. 2019

Življenje je tako zelo nepredvidljivo. Danes lahko še brezskrbno potuješ po mirnem morju, jutri pa nad tabo priplava temen oblak in morje je naenkrat razburkano. Ampak ni vedno tako, čeprav pri vseh novih stvareh, v katere se spuščamo, najprej pomislimo na negativno. Kaj, če mi ne bo uspelo? Kaj, če me ne bodo podpirali? Kaj, če se bom osramotil? ,… Ampak kaj, če ti bo uspelo? Vredno je poskusiti, verjemi. Vredno se je požvižgati na vsa mnenja ljudi in vsaj za trenutek slediti srcu.

Strah zapira vrata do uspeha, do življenja v momentu in spontanosti. Če odvzamemo strah oz. bojazen do izgube življenja in strahospoštovanje do ljudi, ki si ga zaslužijo, strahu nihče na svetu ne bi potreboval. Brez strahu bi bilo življenje lepše. Brez strahu bi lahko vsak postal, kar si želi, brez dvomov in dolgih premislekov.

Drugič, ko boš na prelomnici med tem, ali bi nekaj naredil ali ne, naredi to! Ne razmišljaj. Sledi bitju svojega srca in bodi zadovoljen s tem, kar delaš. Ne rečem, da bo lahko, vedno so bili in bodo ljudje, ki zavidajo in te z vso silo hočejo spotakniti na tvoji poti do uspeha. Ampak, ne dvomi vase zaradi njih. Mogoče te do uspeha loči samo že en korak.

Ajda

4 odzivi na “Strah”

    1. Hvala! Zdi se mi, da se nekaterim stvarem v življenju ne moremo izogniti. Če v življenju naletiš na slab dogodek/osebo, ki se sčasoma spremeni v spomin, moraš to nekako premagati. Mislim da je pogovor v takšnih primerih najučinkovitejše zdravilo.

  1. Se ti je že kdaj v življenju zgodilo, da si preveč razmišljala o neki stvari pa si se potem le odločila ”nepravilno”?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja