Mirno morje

19.9.2015/ Odhod
Danes sem se morala zgodaj vstati, saj sem končno šla na jadranje. Dobili smo se pred OŠ Gustava Šiliha. Tam nas je čakal kombi. Z nami so šli učenci OŠ Ruše. Med vožnjo smo se zelo zabavali. Vozili smo se približno 10 ur. Ko smo prispeli v marino Kaštela, smo odšli na našo jadrnico. Na jadrnici smo bili z OŠ Marije Vere. Na jadrnico smo pospravili naše stvari in hrano. Ko smo vse pospravili smo odšli na plažo v marini. Imeli smo še večerjo in prosti čas. Ob 11 smo odšli spat.

20.9.2015/ 1. odhod jadrnice
Drugi dan se je začel zelo zanimivo. Končno smo odpluli iz marine. Ko smo jadrali, sem z mojo prijateljico Sašo igrala karte. Na polovici potovanja z jadrnico so me vprašali, če bi vozila. Sprva me je bilo malo strah, ampak ni bilo nič strašnega, celo zabavala sem se. Ko smo prispeli, smo imeli večerjo. Po odlični večerji smo imeli še disko. To je bil enkraten dan.

21.9.2015/ 2. Jadranje
Zbudila sem se prva in brala knjigo, dokler se niso še drugi. Po zajtrku smo odpluli. Zvedela sem, da gremo na otok Šolta. Pluli smo kar nekaj časa. Alberto in Aleks sta med potjo spala. Jaz in Saša sva odšli na premec in se sončili. Ko smo prišli, smo se kopali in imeli večerjo. Midve s Sašo sva odšli na sprehod po marini na otoku Šolta. Potem smo imeli prireditev in odšli spat.20150922_105615

22.9.2015/ Vrnitev v marino Kaštela
Začel se je četrti dan in kot vedno sem se prva zbudila in sem počakala na zajtrk. Po zajtrku smo imeli slikanje. Potem smo odšli na jadrnico in se pripravili na odhod. Z jadrnico smo se najprej odpeljali v zaliv. Tam so spustili čoln in se nanj usedli. Naš čoln so privezali na motorni čoln in nas vlekli. Seveda niso samo nas, veliko jih je bilo. Ko smo se s čolnom vozili, so nas odvezali. Jaz sem vzela veslo in začela veslati. Fantje so že med vožnjo šli k čolnu OŠ Ruše. Ko sem prišla do jadrnice, so fantje vzeli čoln in se odpeljali, jaz ps sem ostala na jadrnici,kjer sem pomagala pri kosilu. Po kosilu smo odšli z jadrnico naprej. Saša, učiteljica Nina in jaz smo med vožnjo zaspale. Ko smo prišli v marino, sva s Sašo risali zastavo. Nato smo odšli spat.P1120389

23.9.2015/ Počitek
Spet sem se zbudila prva in brala knligo. Pri zajtrku smo izvedeli, da bomo ostali v marini Kaštela. Igrali smo se in opravljali različne izzive. Bilo je zelo zabavno. Po igrah smo imeli kosilo in se odšli kopati na plažo. Imeli smo disko in odšli spat.

24.9.2015/ Deževni dan,skiperski test
Vsi smo se zbudili zelo hitro, saj smo se takoj morali pripraviti na odhod. Vse jadrnice so bile na morju, saj smo šli spustit balone. Bilo jih je res mnogo, vseh 108 jadrnic. Ko smo pluli, smo opazili,da je začelo zelo deževati, veter je pihal zelo močno, visoki valovi pa so nas premetavali. Bilo je zelo zabavno,ko so nas valovi nosili sem ter tja. Ko smo spustili balone, so nekatere jadrnice odplule drugam. Mi smo se vrnili nazaj v Kaštelo, saj je bilo zelo deževno. Ker je deževalo, smo ostali noter in igrali karte, spali in se pripravljali na skiperski test. Vsi smo opravili izpit, ki je bil po kosilu. S Sašo sva odšli na dolg sprehod po marini in poslušali glasbo po telefonu. Proti večeru smo imeli še večerno prireditev in disko, ki se ga jaz nisem udeležila, ker sem bila utrujena. Odšla sem nazaj na jadrnico in zaspala.P1120179

25.9.2015/ Priprave na odhod
Ko sem se zjutraj zbudila, sem bila žalostna, ker sem vedela, da bomo danes pakirali in da bomo odšli naslednji dan. Po zajtrku smo imeli prosto. V Kašteli se je veliko dogajalo. Midve s Sašo sva šli na sprehod in se zabavali. Odpravili smo se v Split, tam je stala velika križarka. S Sašo sva odšli do palače. Videli sva zid in si kupili spominke, ampak v palačo nisva odšli, ker je bila vstopnina, pa tudi nisva imeli več časa. Ko sva prišli nazaj, smo imeli kosilo in odpluli nazaj v marino Kaštela. V Kašteli sva s Sašo še zadnjič odšli na sprehod . Po sprehodu smo začeli pakirati. Imeli smo večerno prireditev, po prireditvi smo odšli spat.

26.9.2015/ Odhod
Prišel je dan odhoda. Zbudili smo se in odnesli kovčke do kombija. Hitro smo se še poslovili in izmenjali telefonske številke. Poslovili smo se še od učencev OŠ Marije Vere in nato smo odrinili na pot proti domu. Vozili se nismo preveč dolgo, kakšnih 5 ur. Ko smo prišli na mejo, sem svojim staršem poslala sporočilo, kdaj pridem. Ob 3.15 smo prišli k OŠ Gustava Šiliha, tam sem se poslovila od OŠ Ruše in odšla proti domu.

Imela sem se prečudovito in rada bi še šla. To so bile moje najboljše počitnice.

Ines Polanec, 9.a

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.