Srečanje s Pepelko

Nekega dne sem se sprehajala po gozdu in nenadoma pred seboj zagledala, Pepelko. Stala je pred menoj in me prestrašeno gledala. Vprašala sem jo: “Kaj je narobe ?” Povedala mi je, da beži pred mačeho. Obljubila sem ji pomoč, da se bo lahko skrila.
Bežali in skrivali sva se v gozdu. Iskali pravo skrivališče, a ga nisva našli. Nato sva pred seboj zagledali princa, ki je bil pravkar na lovu. Spraševal naju je, kaj delava v gozdu. Povedali sva mu, da se skrivava pred zlobno mačeho. Rekel je, da se lahko skrijeva na gradu. Skupaj smo odšli na grad. Naenkrat sva pred sabo zagledali veličastni grad s prečudovitim vrtom. Nastanili sva se v sobe. Nato sva odlšli spat. Zjutraj pri zajtrku sem zagledala čudno čistilko. Spoznala sem, da je to zlobna mačeha. Pepelko sem zvleka na samo in ji povedala, da sta mačeha in princ v Španoviji. Hoteli sva zbežati vendar naju je princ ustavil in zgrabil Pepelko. Nisem ji mogla pomagati. Zbežala sem brez nje. Meni je uspelo pobegniti, njej pa ne.
Prisiljena je bila, da se poroči z grdim princem, ki jo je vsak dan zaklepal v sobo, da ne bi pobegnila. Od tokrat več nisem slišala zanjo.

Neja, 7. b

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja