TRGATEV 2022

V petek, 23.9.2022, se je na Osnovni šoli Duplek odvijala trgatev potomke najstarejše trte na svetu. Organizirali in pripravili smo jo učenci devetega razreda, pod vodstvom učiteljic Marjetke Bezjak in Marine Herman.

Prva šolska ura je potekala normalno, nato pa se je naša skupina organizatorjev začela pripravljati na dogodek v učilnici osmega razreda. Medtem ko smo organizatorji dogodka imeli generalko, so punce tam pripravile vso hrano. Pred prireditvijo smo se oblekli v narodno nošo in se dokončno pripravili. Približno ob enajstih se je cela šola in vrtec zbrala na dvorišču pred trto, kjer je potekala trgatev. Dogodek smo vodile Staša, Taja H.Z. , Mateja, Lara, Kristina, Taja K. in ovtar Kevin. Ob igranju harmonikašev so fantje 9.a razreda obrali našo trto in grozdje dali v puto. Nato se je program prestavil pred glavni vhod šole, kjer so nastopili učenci in vrtec. Sledila je predaja avtarske palice, ki jo je dobil Tai Pavel iz 8.c, v upanju, da bo dobro skrbel za našo trto. Ko smo dobili novega avtarja, smo se še malo zavrteli, nato pa je sledila pogostitev iz domačih kuhinj. Naši pridni učenci so izpraznili vse pladnje ter za seboj niso pustili niti drobtinice. Ko so se ostali učenci vrnili v šolske klopi, smo devetošolci pospravili in počistili sledi trgatve, da je bilo vse čisto kot solza.

Za nas učence je bil ta dan zanimiv, saj smo se zabavali in na koncu hkrati najedli, da smo lahko končali šolski dan z veliko energije.

Mateja Greifoner in Staša A. Kukovec, 9.a

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja