Valeta 2019

Bližal se je konec osnovne šole in kot vsako leto se je bližala valeta. Učenci devetih razredov smo se morali zadnji teden v šoli zelo potruditi, saj smo imeli še veliko ocen in veliko priprav na valeto. Veliko dela smo opravili že pri razredni uri, pa tudi proste ure smo namenili programu. Čas je mineval in končno je napočil ta dan, ki smo ga že vsi učenci devetih razredov nestrpno pričakovali.

Sobota, 15.6.2019

Ob 8.30 zjutraj smo se učenci devetih razredov zbrali v Kulturnem domu Korena. Tja je prišel tudi naš učitelj plesa Jure Kranjc, saj smo imeli generalko. Ko smo program odigrali do konca, smo šli domov in se ob 15.30 znova dobili pred Kulturnim domom Korena. Počasi so se tam začeli zbirati tudi učitelji in starši. Ko je ura odbila 17.00, smo začeli z uradnim delom – plesom in programom. Najprej smo učenci devetih razredov svečano prišli na plesišče in ples se je začel s četvorkami. Sledila sta dunajski in angleški valček ter latinoameriški ples cha cha cha. Nadaljevali smo z disko plesom, tangom, plesom v krogu, ki se imenuje blues. Proti koncu smo zaplesali še ples bachata in kavbojsko polko. Čisto na koncu pa smo zaplesali še skupni ples. Sledil je program, najprej se je predstavil a-razred, nato pa še mi, b-razred. Zahvalili smo se razrednikom, pričeli z večerjo in okoli 22. ure dobili še torto. Tudi s starši smo zaplesali nekaj plesov. Čez nekaj časa je večina staršev in učiteljev odšla domov, mi, učenci, pa smo ostali do konca. Plesali smo, se družili in si brisali solze, saj smo se morda z nekaterimi sošolci zadnjič videli. Okoli 2.45 zjutraj v nedeljo smo utrujeni odšli domov, vendar brez solz pač ni šlo.

Ob koncu šolanja na Osnovni šoli Duplek pa bi se iz srca rad zahvalil vsem razrednikom, učiteljem, delavcem šole in seveda gospodu ravnatelju, ki so me spremljali vseh 9 let in mi stali ob strani. Hvala tudi sošolcem in prijateljem za najlepše skupne spomine.

Erik Žižek, 9.b

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja