Čarovnija?

Si si kdaj predstavljal, da imaš moč spremeniti dan v nekaj nepozabnega?

Bilo je jutro, zares lepo jutro, ampak ne zato, ker je bila sobota. Nekaj drugega.

Odšla sem ven s svojim psom in se kar brez razloga ozirala naokoli. Na misel mi je ves čas hodila zamisel o čarobni vili, o neverjetnih pokrajinah in nepozabnem čarobnem svetu. Dokler se naenkrat ne spotaknem čez kamen. Zagledala sem paličico, ki je bila podobna vilinski. Sprva sem mislila, da sanjam, ko sem le pogledala bolje, sem videla, da niso bile le sanje. Vzkliknila sem: “Saj to je čarobna paličica”. Začela sem razmišljati, kaj bi z njo lahko spremenila.

Mogoče si pričarala kaj neverjetnega kot na primer samoroga ali velikansko hišo ali leteči avto. Joj, ne! Zakaj vedno pozabljam, da je moje življenje preprosto ČUDOVITO. Čeprav ima vzpone in padce. Paličico bom uporabila za nekaj velikoo boljšega. Pomagala bom ljudem. Zdaj imam moč.

Hmm,…ampak noben ne potrebuje pomoči.

Nič hudega, jih bom pa presenetila. Vsakdo si zasluži darilo, čeprav ni božič ali rojstni dan. Malenkost je tista drobna stvar, ki ljudem spreminja življenja.

Saj bi še pripovedovala o čarobnem dnevu, ampak se mi mudi presenetiti družino, prijatelje in mogoče tudi tebe. Nasvidenje do prihodnjič, pa lep dan želim.

Klara, 9.b

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja