Šolski Prešernov natečaj

Letos je že drugo leto zapored na naši šoli potekal šolski Prešernov natečaj. Tokrat je bila tema Lahkih nog naokrog, na katerem so sodelovali učenci od 6. do 9. razreda. Svoje izdelke smo morali oddati do 18. januarja, slovesna razglasitev najboljših pa je bila na prireditvi ob Prešernovem dnevu.

Sodelovali smo lahko v kategoriji literarnih izdelkov, kjer smo lahko pisali pravljice, pripovedi o doživetju, basni, domišljijske zgodbe, pripovedke, novele in različne pesmi. Prav tako smo lahko ustvarjali v angleškem in slovenskem jeziku. Med vsemi prispelimi slovenskimi izdelki je nagrado prejela Mia Miholič iz 8.b za jezikovno, slogovno dovršeno in čustveno nabito kratko zgodbo z naslovom ”Papirnata letala”. Nagrajena pa je bila tudi Neža Glonar iz 9.b z izjemno tankočutno osebnoizpovedno pesem z naslovom ”To the One I love”.

Imeli pa smo še eno kategorijo, v kateri smo učenci lahko fotografirali ali risali različne motive iz raznih potovanj po Sloveniji, svetu in namišljenih svetovih ter potovanju vase. V tej kategoriji je bila za izjemno oko za fotografske motive, odlično kompozicijo tunela in sporočilnost fotografije nagrajena Ajda Rojko iz 8.a.

Vesela sem, da smo na naši šoli imeli Prešernov natečaj, saj smo na njem lahko pokazali svoje skrite sposobnosti tako na literarnem kot tudi likovnem in fotografskem področju.

Karolina Pernek, 8.b

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja