With a friend!

I have a friend. 

We are friends to the end. 

We draw and play, and at my birthday he stays at my house. 

He has a birthday in June and my birthday is coming soon.

                                                            Ajda, 6.a 

I dream with a friend,

I’m kind to a friend,

And talk to them when something is wrong.

I swim with a friend,

I feel good with a friend,

And dream about being an adult.

I chat with a friend,

I learn with a friend,

And sometimes say things I don’t mean.

I read with a friend, 

I win with a friend,

And my friend means the world to me.

                                                            Neža, 6.a

Najdaljše potovanje v mojem življenju

Vse se je začelo septembra lanskega leta………..

Z mami se peljeva do prijateljev, ko mi reče:« Mia, a ti veš, kam bova šli za poletne počitnice?« Jaz začnem razmišljati, po nekaj neuspelih poskusih pa se le spomnim, da ima partnerka mojega dedija sina v Avstraliji in da si že dolgo časa želi k njemu. Vprašala sem, če greva slučajno v Avstralijo in mami mi je pritrdila . Bila sem zelo vesela.

Počitnice so se bližale…..

Bilo je dva dni pred odhodom, a nisva imeli še ničesar spakirano za pet tednov tavanja po Avstraliji. Pa sva se na koncu vendarle lotili pakiranja.

Dan odhoda (30.6.2024)…….

Tistega dne sem se zbudila že ob treh zjutraj in se poslovila od mojih živalic. Pri dediju sva bili že ob štirih zjutraj. Tam smo pojedli zajtrk. Potem pa nas je dedi peljal na letališče v Zagreb. Tam smo se prijavile na polet in se poslovile od dedija. Okrog desetih zjutraj smo se vkrcale na letalo. Prva vožnja je trajala šest ur. Vmes smo dobile prigrizke, pijačo in kosilo. Ker smo se peljale z letalsko družbo Qatar, smo imele na voljo še ekrane, na katerih smo lahko gledale filme, poslušale glasbo in igrale igrice. Čas je hitro minil. V Katar smo prispele okrog štirih popoldan. Ko smo stopile z letala, smo že komaj dihale, tako je tam vroče. Termometer je kazal 50 stopinj.

V Qatarju na letališču je vse zelo moderno (tekoči trak, vozijo se z mini golf avtomobilčki, imajo sobe za kajenje, za molitve…). Zanimivi so mi bili Arabci s turbani na glavi, bosi in ponavadi s tremi ženami. Po treh urah zapravljanja na letališču, smo šle počasi na avion. Ko sem zagledala to letalo, me je skoraj kap. Letalo je bilo trikrat večje od prejšnjega. Čakalo nas je 14-urno letenje čez Tihi ocean do Brisbana v Avstraliji.

SE NADALJUJE…………..

Mia, 8.c