Učenje niso samo zvezki in knjige!

V sredo, 18. 9., smo imeli osmošolci tehniški dan, na katerem smo se udeležili treh zelo zabavnih in prijetnih delavnic. Tehniški dan sta organizirali učiteljici Andreja Zelenik in Loresana Grabušnik Perkovič. V tem prispevku bom z vami delil naše izkušnje in svoje osebne občutke ob tehniškem dnevu.

Ob pol osmi uri je naša skupina začela s prvo delavnico. Odpravili smo se v športno dvorano, kjer sta nas pričakala Medeja in Nejc. Ulegli smo na že vnaprej pripravljene blazine in se umirili ob zvokih gongov. Poslušanje različnih glasbil je bilo v trenutku zelo sproščujoče, ampak me je še isti večer bolela glava, kar je verjetno bila posledica prekomernega ležanja. Po malici smo imeli še dve zgodovinsko orientirani delavnici, kjer smo se učili o pomembnosti sodelovanja in reševanja problemov s strpnostjo, ter o pomembnosti vzdrževanja miru in medsebojnih odnosov. Ti dve delavnici sta nam predstavljala dva vodiča iz Muzeja narodne osvoboditve Maribor, ki sta včasih bila tudi učenca na naši šoli. Delavnici sta bili izjemno zanimivi, ker sta nam povedala veliko zgodb in nam odprla oči, ko sta razlagala tudi bolj tragične in grozljive dogodke.

Tehniški dan je bil zelo prijeten. Sam sem izjemno užival in sem hvaležen naši šoli, delavcem in gospodu ravnatelju, da nam lahko občasno dajo možnost, da se učimo o svetu, v katerem živimo in o pomembnih stvareh, ki nam bodo pomagale skozi celo življenje. Se že veselim prihodnjih delavnic!

Maks Muraus 8.a