V petek, 18. 11.2016, smo imeli učenci naše šole naravoslovni dan na temo tradicionalni slovenski zajtrk.
V šolo smo prišli kot po navadi. Začeli smo s prireditvijo. Zapel nam je pevski zbor, nato so izbrani učenci deklamirali pesmi, povezane s tradicionalnim slovenskim zajtrkom. Po prireditvi je sledil zajtrk. Jedli smo kruh, med, maslo in jabolka ter pili mleko. Ko smo se najedli, se je vsak razred preselil v svojo učilnico.
Učenci 8.a smo okraševali medenjake. Gospa Suzana Žlahtič, čebelarka, nam je prinesla medenjake različnih velikosti v obliki src.
Nekatere smo okraševali, nekatere pa smo lahko že sproti pojedli. Za okraševanje smo potrebovali sladkor v prahu in nekaj jajc, pri katerih smo ločili beljak od rumenjaka. Sladkor v prahu in beljak smo zmešali, dokler ni nastala gosta zmes. Dodali smo jedilne barve in še enkrat dobro premešali. Zmes smo dali v vrečke, naredili luknjico in začeli okraševati.
Nekateri so svoje medenjake okrasili še z zvezdicami in mrvicami.
Naredili smo veliko medenjakov in se zelo zabavali. Največji medenjak sva z Meliso podarili učiteljem, ostale pa smo si odnesli domov. Končali smo ob 11.50.
Preživela sem prečudovit dan, ki mi bo ostal v lepem spominu.
Nina Pečar, 8.a