Karierni sejem poklicev in izobraževanja

V torek 15.11.2022 smo se osmi in deveti razredi odpravili na karierni sejem v dvorani Lukna.

Ob 7.30 uri smo se zbrali v matičnih učilnicah, kjer nam je učiteljica na kratko razložila potek dneva ter nam razdelila tekmovalne liste, ki smo jih morali izpolniti. Za tem smo pomalicali in se počasi odpravili na avtobuse ob 8.20.

Ko smo prispeli do dvorane Lukna, so nam učitelji dali informacije in pravila za zbiranje po dogodku. Nato pa smo se odpravili v dvorano, kjer so bile postavljene razne stojnice za različne srednje šole ter podjetja. V dvorani smo bili 1 uro. Med tem časom smo hodili od stojnice do stojnice in spraševali šole o informacijah, ki so nas zanimale. Osebje iz šole nam je predstavilo razne smeri in programe določene šole. Nekatere šole so imele pripravljene razne nastope ter darilca za obiskovalce. Na primer, Biotehniška šola Maribor je delila cvetlice, Oblikovalna šola balone, ostale šole pa so delile pisala, stekleničke ter broške. Torej vsaka šola je imela svojo posebnost ali maskoto, kot na primer 2. gimnazija je imela maskoto lisjaka.

Ko smo si ogledali vse stojnice, ki so nas zanimale, je bil čas za odhod. Z razredniki smo se dobili na dogovorjenem mestu. Zunaj so policisti, vojaki in gasilci razstavljali različne avtomobile in pripomočke. Nekateri so se slikali v vojaškem vozilu. Po vseh ogledih smo odšli na avtobuse in se odpravili proti šoli. V šoli smo se odpravili v matične učilnice in izdelovali plakate o kariernem sejmu.

Dan se je zaključil s kosilom in odhodom domov.

Maša Lončar, 9.a

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja