Deveti razredi odhajajo, lepi spomini ostajajo

Spet se zaključuje leto, a tokrat je drugače. Za vedno se bomo poslovili od naše osnovne šole, kjer smo ustvarjali nepozabne spomine. Tukaj smo spoznali svoje prve prijatelje, s katerimi smo premagali vse ovire in uspešno zaključili vseh devet let. Kljub temu da je minevalo prepočasi, je minilo prehitro.

Leta 2013 smo prvič stopili čez prag osnovne šole. To je bil začetek naše devetletne poti, ko se nam sploh še ni sanjalo, kaj vse bomo doživeli skupaj. Od takrat naprej smo drug drugega gledali, kako se smejimo, jočemo, se učimo ter odraščamo. Čas je mineval zelo hitro in kot bi mignil smo že bili v petem razredu, kjer so se nam pridružili sosošolci iz podružnic. Nikoli ne bomo pozabili, ko so nas klicali, kdo je v katerem razredu. Vsi smo nestrpno čakali in upali, da nas dajo v razred s svojim najboljšim prijateljem. Bilo nas je strah, saj smo spet morali spoznati nove ljudi, a smo se hitro navadili. Navezali smo nova prijateljstva. Šele takrat smo začeli ustvarjati najboljše spomine.

Naši najljubši trenutki šolskih dni so zagotovo vedno bili odmori in malica, proste ure ter ekskurzije, ki smo jih popestrili s »koncerti« na avtobusu. Zelo smo se veselili šole v naravi v 7. razredu, vendar je korona virus to preprečil. Bili smo zelo užaljeni in upali, da bomo morda šli v 8. ali 9. razredu. Seveda se to potem ni zgodilo, ker smo bili doma kar dve leti, imeli smo šolo na daljavo, ki nam je odvzela druženje v šoli in po pouku. Bile so tudi dobre stvari, na primer: vsi smo končali razred z zelo dobrim uspehom, lahko smo spali dlje, jedli med poukom 😉. Vse zamujene trenutke smo nato nadomestili v 9. razredu. Sploh ne moremo verjeti, da je teh devet let tako hitro minilo! Priredili smo kar tri zelo uspešne šolske diske, kjer smo se počasi poslavljali od šole, učiteljev in učencev.

Sedaj nas čaka samo še nekaj zadnjih ocen, valeta in zadnji šolski dan, slovo za vedno. Radi bi se zahvalili vsem učiteljem, ki so se vsa ta leta trudili za nas, nas vsega naučili, nam dajali lekcije, nas spodbujali in verjeli v nas. Hvaležni smo, da ste bili del naše pravljice, začetka našega življena, ki se ga bomo spominjali še na stara leta.

Upamo, da bomo mi ostali še v dobrih odnosih in ne bomo pozabili drug drugega, saj smo skupaj preživeli najlepše osnovnošolske spomine.

Tia, Sara, Alina, Lana, 9.a in b

9.b maha v slovo.
9.a maha v slovo.

DEVETOŠOLCI RAZMIŠLJAJO O NAJLEPŠIH TRENUTKIH NA ŠOLI IN KAJ BODO POGREŠALI:

Lepi spomini me bodo zagotovo spremljali skozi življenje. V šoli sem pridobil veliko znanja in spoznal prijatelje. Seveda se bom najbolj spominjal sproščenega druženja s sošolci, lepih ocen, končnih izletov, delavnice za Vurko festival in prijaznih učiteljev. Vse to in še mnogo več je bilo v devetih letih osnovne šole. Kljub temu da se zaključuje obdobje osnovne šole, se veselim, da 1. septembra obiščem svojo “novo” šolo, spoznam nove sošolce in profesorje. 

Luka, 9.a

Ko bom končal deveti razred osnovne šole, bom najbolj pogrešal moje sošolce in sosošolce. Učitelje bom tudi pogrešal, seveda. Najljubše spomine imam med odmori in med tehničnimi dnevi, ki so bili najbolj sproščeni. Ocenjevanja pa ne bom pogrešal.

Nik, 9.a

Na tej šoli bom najbolj pogrešal telovadnico, ker sem si v njej ustvaril veliko spominov.Najlepši spomin na tej šoli je prvi šolski disko, ki smo ga imeli.

Enej, 9.a

Moj najlepši spomin je, ko sem dobil 4 matematiko in ko Dean ni znal zapreti vrat.

Mai, 9.a

Pogrešal bom določene učitelje. Tako sem vesel, da sem končal šolo, zdaj pa adijo in nasvidenje.
Rene, 9.a

Pogrešala bom punce v razredu in tehniške dneve.

Nina, 9.a

Najboljši trenutki na šoli so mi bili takrat, ko smo hodili na različne izlete in naši šolski diski. Zelo bom pogrešala proste ure in druženja s svojimi prijatelji.

Naia, 9.a

Iz šole bom najbolj pogrešala sproščene ure, pri katerih smo se družili ali pa celo šli na sprehod po Dupleku.

Nina, 9.a

Komaj čakam, da grem iz šole, čeprav bom malo pogrešala biti v razredu z vsemi sošolci.

Milla, 9.a

Zdaj ko končujem osnovno šolosi bom najbolj zapomnila vse proste ure in odmore. Takrat smo preživeli nekaj najboljših trenutkov in te si bom za vedno zapomnila.

Lana, 9.a

Končno konec šole. Pogrešal bom določene učitelje. In pogrešal bom prijatelje.

Aleks in Samel, 9.a

Zdaj, ko gre leto proti koncu in se počasi vsi začenjamo zavedati, da odhajamo in da se več ne bomo vrnili v osnovno šolo, se mi zdi, da bom najbolj pogrešala sedenje v učilnici, s temi prijateljicami, sošolkami, sošolci,… Vse proste ure, ki smo jih skupaj preživeli, vse odmore in šolske diske. Moj najljubši spomin pa so verjetno vse zabavne ure, ki smo jih skupaj preživeli.

Neža, 9.a

Moji najlepši spomini so odmori s sošolci, šolski diski, ki smo jih pripravili, in izleti. Pogrešal bom smešne pripombe med urami in zanimive trenutke, ki smo jih preživeli skupaj in so res nepozabni.

Tomaž, 9.a

Skupaj smo preživeli 9 let, ogromno časa, če vprašaš mene. Počeli smo bedarije in si s sošolci »kravžljali« živce. Čeprav se velikokrat ne razumemo, bom pogrešala čisto vse, saj je takšen razred težko najti.

Larisa, 9.a

Moj najlepši spomin je, ko smo bili na Vurko festu in športni dan, ko smo igrali nogomet na vodi. Pogrešal bom učitelje in našo prelepo telovadnico.

Dean, 9.a

Moji najlepši spomini na šolo so se zgodili v 9. razredu. Lepe spomine imam na čas, ko smo dobili novo telovadnico, se skupaj pripravljali na Vurko fest in kadarkoli pomislim na svoje sošolce. Pogrešal bom vse sošolce in učitelje, s katerimi sem preživel zadnjih 9 let.

Miha, 9.a

Moji najlepši spomini so, da smo dobili novo telovadnico, da sem imel v redu sošolce in sem se z vsemi razumel. V spominu mi je tudi ostal Vurko fest in priprave nanj. Pogrešal bom svoje sošolce in učitelje, s katerimi sem se dobro razumel.

Gal, 9.a

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja