Kulturni dan

V sredo, 16.3.2022, smo na šoli proslavili kulturni dan, na katerem smo osmošolci in devetošolci pisali pismo za časovno kapsulo in si ogledali film Pes v kinu Cineplexx.

Ko smo prispeli v šolo, sta dva učenca iz vsakega razreda predstavila, kako bomo pisali časovno kapsulo. Z razredničarko smo se pogovarjali tudi o tem, kako je lahko splet nevaren, koliko smo na njem itd. Voditelja sta nam predstavila tudi film Osmošolka, ki bi ga naj odšli gledat 8. in 9. razredi, ampak ker ni šlo vse po načrtih, smo potem gledali film Pes. Napisali smo pisma za sebe v prihodnosti, se najedli odlične malice in se odpravili proti kinu. Film je bil zelo zanimiv, saj je pripovedoval o vojaškem Rangerju, ki mora psa svojega padlega poveljnika pospremiti na pogreb. Tako odideta na pot, na kateri se zgodi zelo dosti nepredvidljivih pripetljajev, vendar vseeno prideta pravočasno na pogreb in se lepo dokončno poslovita.

Kulturni dan mi je bil zelo zabaven, sploh ko smo pisali za časovno kapsulo. Upam, da bo še večkrat kaj takšnega in bomo lahko spet odšli v kino.

Taja, 8.a

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja