Pouk v gozdu

V sredo, 15.9.2020, smo se učenci 7.a v času ure naravoslovja z učiteljem Brankom in učiteljico Majo odpravili v gozd.

Ob prihodu v šolo smo imeli nekaj minut časa. Medtem smo se pogovarjali in poslušali glasbo. Ob začetku prve ure je po nas prišel učitelj Branko in nam rekel, naj se gremo preobut in počakamo pred vhodom. Nato je prišla še učiteljica Maja in skupaj smo se odpravili v gozd. Ob vseh drevesih, pri katerih smo se ustavili, nam je učitelj Branko povedal veliko novega in zanimivega. Zraven smo si zapisovali podatke, ki so se nam zdeli pomembni ter v zvezke narisali plodove ali liste dreves. Nekaj listov smo si lahko tudi zalepili v zvezke. Pripetila se nam je tudi smešna prigodica. Na poti do gozda smo naleteli na električnega pastirja. Zaradi naše varnosti je učitelj najprej sam preveril, ali je vključen. Že ga je odstranjeval, ko je naš sošolec našel boljšo in varnejšo pot. Seveda smo pot nadaljevali po njej. Ob prihodu v gozd smo poiskali vsak svoje drevo in ga objeli. Učitelj nam je predstavil še nekaj gozdnih rastlin,  nato pa smo se hitro odpravili proti šoli, saj nas je priganjal čas.

Tak način učenja mi je ljubši, saj sem na svežem zraku in raziskujem, kakor pa da sedim v šolskih klopeh, ki me ne motivirajo dovolj. Ti dve šolski uri sta minili hitro, pa vendar je bilo zanimivo in poučno.

Taja, 7.a

4 odzivi na “Pouk v gozdu”

  1. Tajin opis pouka v gozdu se mi je zdel zanimiv saj je zajela vse podatke ki jih je morala in je povedala tudi kaj se ji je zdelo zanimivo, kaj se jim je zgodilo smešnega…

  2. Pouk v gozdu se mi zdi zelo zanimiv vesela bi bila če bi lahko še kdaj imeli pouk v gozdu, ker je pouk v gozdu zelo zanimiv in zabaven si pa zelo lepo opisala tvoj pouk v gozdu.

  3. Tajin opis se mi je zdel zanimiv saj je povedala vse kar je bilo potrebno dodala je tudi kaj smešnega in zanimivega

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja