Moj plesni dan

Danes zjutraj sem dobila čarobno paličico in lahko si izberem kakšen bo moj idealen dan. Nekaj časa sem razmišljala, ampak sem takoj izbrala. Izbrala sem, da bo bolj plesno obarvan.

Naslednje jutro se je vse spremenilo. Šola je postala drugačna, ne potrebujemo toliko šolskih potrebščin in sem polna energije. Pouk začenjamo kasneje, komaj ob devetih. Ta glavni predmeti so enaki. To so slovenščina, matematika, angleščina in seveda športna. Zraven pa je večinoma dneva ples, kjer si lahko izbereš katero koli zvrst. Na voljo so hip-hop, jazz, jazz balet, balet, latinskoameriški ali standardni plesi in zumba. Jaz sem si izbrala seveda hip-hop, ker ga tudi treniram. V šoli poteka 2 šolski uri na dan. Drugi predmeti niso tako zahtevni. Tu na šoli niso tako zahtevni s statusi za športnika, ker je športna šola. V šoli nam ne dajo veliko naloge in je tudi polovico manj spraševanj in testov. Šola traja približno do dveh popoldan. Po šoli imaš čas, da ponoviš snov in potem, če kaj treniraš, imaš trening. Jaz imam na primer ob ponedeljkih, sredah in v soboto trening po eno uro in pol, včasih pa se nam dlje zavleče. Kot sem že povedala, jaz treniram hip-hop, ampak včasih nas trenerka nauči kakšno drugo zvrst, še posebej ob sobotnih treningih. V juniju bo tudi državno prvenstvo, katerega se bomo tudi mi udeležili. Jaz bom verjetno tekmovala samo s produkcijo, v kateri nas tekmuje preko 50 plesalcev. Konec februarja in konec avgusta gremo na priprave, ki trajajo: zimske tri dni, poletne pa pet dni in zato bom tudi manjkala februarja v šoli in je v redu, saj imam opravičeno manjkanje zaradi plesa.

Všeč mi je, da sem si lahko takšno šolo izbrala s čarobno paličico, saj zaradi treningov včasih nimam toliko časa za šolo in tudi v šoli imamo plesne treninge, kjer lahko pomagam. Upam, da bo taka šola ostala za vedno, ne pa samo za en dan.

Lara, 9.a

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja