Prava ljubezen

Metka se je zjutraj zbudila in na postelji je zagledala pismo. Odprla ga je in ugotovila, da ji je pisal Maj. V njem je pisalo:

Metka, obljubi, da nikomur ne boš povedala. Vedno si bila moja najboljša prijateljica, ampak zdaj do tebe čutim nekaj več. Rad bi, da se dobiva v restavraciji Mravlja danes ob osemnajsti uri. In na koncu je bil dodan še poljub.

Metka se je zelo razveselila in ob osemnajsti uri je bila v restavraciji Mravlja. Pri mizi je zagledala Maja. Sedla je k njemu. Najprej sta se samo tiho gledala, potem pa je Maj spregovoril: »No, pa si prišla,« je rekel Maj. »Ja, prišla sem, kaj si mi želel povedati?« »No, saj si prebrala pismo, kajne?« »Ja, saj če ne bi prebrala, me ne bi bilo tukaj.« »No, hotel sem ti povedati, da nekako ne morem brez tebe. Jaz bi dal vse na svetu zate, samo da te imam ob sebi.« Metka je bila presenečena, saj ko je prebrala pismo, ni vedela, kaj pomeni nekaj več. A zdaj je vedela. In Maj jo je potem vprašal, če bi bila njegova punca. Metki je bilo nerodno, zato je rekla: »Uf, kakšna močna razsvetljava, a se ti ne zdi?« Okej, počasi, najprej, kaj bi bilo narobe z razsvetljavo? In si me sploh poslušala?« »Ja, seveda sem te, samo mi je nerodno odgovoriti.« »Dobro, samo odgovori z da ali ne.« »Okej, da.« »Super, se vidiva v šoli.« »Okej, jaz pa moram zdaj res iti, saj me čaka učitelj za naravoslovje, ker se morava učiti o zemeljski površini. Se vidiva v šoli.« »Okej, adijo.«

Ko Metka pride domov, jo že res čaka učitelj, zato je hitro pospravila. Ko je učitelj odšel, je Metka povedala mami za Maja. Mama je bila zelo ponosna na Metko. Potem je bilo že pozno in se je Metka odpravila spat.

Zjutraj je nekdo pozvonil na vrata. Metka je odprla. Bil je Maj. Metka se je zelo razveselila in ga vprašala, kaj ga je tako hitro pripeljalo sem. Maj je rekel, da je prišel, ker ga zanima, če bi Metka šla z njim v šolo. Metka je rekla ja, saj če ima fanta, bi bilo lepo, da gresta skupaj v šolo.

Sara, 4.d

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja