Tehniški dan

V četrtek je na naši šoli potekal tehniški dan, ki je bil namenjen učencem od šestega do devetega razreda. Delavnice nam je pripravil Center eksperimentov.

Zjutraj smo se, vsak razred zase, zbrali v učilnicah. Medtem pa so gostje začeli pripravljati učilnice in svoje pripomočke. Še pred začetkom smo imeli malico. Nato pa smo odšli na prva predavanja.

Najmlajši so cel dopoldan uživali ob polstenju volne in izdelavi svojega izdelka. Drugi pa smo imeli tri različne teme. Sedmi razredi so tehniški dan preživeli ob merjenju, iluzijah in učenju o bio razgradljivih materialih. Naredili pa so tudi svojo razgradljivo plastiko. Leto starejši učenci pa niso izdelovali umetnih mas, temveč zvočnike za pametni telefon. Deveti razredi pa smo končali s tekmovanjem ob vplivu alkohola, ki pa smo ga nadomestili z posebnimi očali. Ob njih naj bi imeli isto vizijo kot po popivanju.

Tehniški dan je bil zelo zabaven, saj smo imeli možnost vključitve v različne eksperimente in delavnice, hkrati pa smo se naučili tudi veliko novega.

Mia, 9.b

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja