Ljubezen?

Že tretji mesec šole. Lahko verjameš?

Brez skrbi, nisem tu, da bi danes govorila o šoli. Zate imam pripravljeno čisto drugačno temo. Raje bom kar začela, preden ko se spet zapišem na druge smeri.

Ljubezen ima to moč, da spremeni svet. Zaradi nje se vprašamo o vsem okoli nas in vse dobi smisel. Obarva naše življenje. Morda najprej pomislimo na zvezo, vendar je ljubezen veliko več. Na primer v družini. Ko podpiramo drug drugega in se imamo radi ne glede na vse. Ljubezen med prijatelji, ki te spravijo v smeh in te objamejo, ko ti je najhuje. Ljubezen do stvari, ki jih imaš rad ali pa žival, ki te spremlja skozi življenje. In seveda partnerstvo. Morda že na prvi pogled, morda na deseti, vendar nas enkrat zadane tisti angelček. Ko se vse zdi v rožah in smehu. Ko te naredi srečnega. To je ljubezen. Po drugi strani pa tudi ne vedno lepa, včasih uniči prijateljstva, zlomi srce ali pa je kriva za milijone solz.

Kaj torej je ljubezen? Precej lepo, ampak zakomplicirano čustvo. A dobro, da je tako. Drugače ne bi bilo vredno poskusiti. In če ne bi poskusili, bi vse izgubilo smisel.

Klara, 9.b

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja