Predstavitev poklicev v 4. a

V torek, 21.5.2019, sem zjutraj prišel v šolo. Tam so nas obiskali različni ljudje, ki so nam predstavili poklice. Spoznal sem poklic gostinec, kovinar, kozmetičar, zidar in pleskar. Zelo mi je bil všeč poklic gostinec in pleskar. Gostinec mi je bil všeč, ker se zelo rad pogovarjam z drugimi in ker se z drugimi dobro razumem. Pleskar pa zato, ker rad pleskam in ker rad delam s čopiči in voščenkami. Upam, da bom postal nekaj od tega, ker me to veseli. Zato se bom tudi zelo učil, da bo moja želja uresničena.

Tanej Draganič, 4.a

Danes, 21.5.2019, smo si z razredom ogledali različne poklice. Prvi poklic, ki smo si ga ogledali je bil gostinec. Pokazali so nam, kako držimo krožnike in še kaj. Naslednji poklic je bil slikopleskar. Tam smo izdelovali slike. Slike smo izdelovali na plošče. Potem smo odšli h kovinarju, kjer smo se razdelili v skupine. Kovinar nam je razdelil nekaj podobnega lestvi, ki smo jo razstavili in potem sestavili nazaj. Naša skupina pa ni imela tako lahke naloge. Morali smo sestaviti mini umivalnik. Zadnji poklic, ki smo si ga ogledali je bil zidar. Pokazali so nam gradbene pripomočke in nam predstavili njihova imena. Najbolj všeč mi je bil poklic zidarja.

Nik Zagoranski, 4.a

Danes, 21.5.2019, smo imeli tehniški dan. Bilo je zabavno, ker so nam predstavili različne poklice npr. zidar, slikopleskar, kovinar in gostinec. Med odmori in zjutraj pa smo se lahko zabavali na računalnikih. Med vsemi poklici mi je bil najbolj všeč poklic zidarja. Tam smo gradili, ogledali stroje in se učili o temeljih hiše. Naučil sem se, kako uporabljati stroje, kako graditi hiše in spoznal sem gradbena pravila. Ta dan mi bo ostal v lepem spominu.

Alex Džurič, 4.a

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja