”Ne učimo se za šolo, ampak za življenje”

Letošnje leto je bilo zelo zanimivo in naporno. Zelo se pozna, da smo letos še en razred višje kot lani in vsi od nas pričakujejo več. Meseci pred koncem leta so bili še bolj naporni, saj smo pisali veliko testov, spraševali so vse mogoče predmete in komaj smo čakali konec šolskega leta. Vesela sem, da se leto končno končuje in da bomo kmalu že glavni razred na šoli, ampak hkrati me skrbi, saj vem, da bomo naslednje leto ob takem času že skoraj zapustili to šolo in se poslovili od svojih prijateljev.

Seveda pa je to šolsko leto tudi minilo hitreje od prejšnih let, saj se mi zdi, da smo se kot razred končno povezali in se spoprijateljili ter se skupaj zelo zabavali. Čeprav se je zdelo, da si želimo med seboj samo slabo in mislimo samo nase in na druge pozabimo, to gotovo ni bilo res. Večkrat smo se pred testi skupaj učili in iskali taktike, kako učitelja prepričati, da test prestavimo, ali pa da ga sploh NE pišemo… Ampak po navadi naša taktika ni uspela, saj se učitelji niso želeli pogoditi za petke in nič več testov ali spraševanj.

Sedaj pa h glavnemu problemu šole. To so OCENE! in še enkrat OCENE! To je zlo vsakega učenca. Mislimo, da so sploh nepotrebne v šoli. Učenje in učenje ter vedno manj zabave. OOOOOO… To pa NE gre skupaj. Če ne bi bilo zabave, ne bi bilo šole in obratno. Če malo pomislimo…. Ugotovimo, da so ocene vseeno potrebne, saj če jih ne bi bilo, se nihčene bi učil in šola ne bi imela pravega pomena. Sami ne moremo narediti nič, tako pač je in tako bo ostalo. Edina stvar, ki pomaga, je, da se sproti učimo in pri testih ter spraševanjih znamo odgovoriti na katerokoli vprašanje.

Dejansko pa šola poskrbi za počitnice. Če bi hodili v službo, počitnice ne bi bile tako dolge in še manj bi jih imeli! Sedaj pa poglejte, kako hitro čas beži, čez pol meseca so tukaj dolge, najbolj pričakovane, najbolj s soncem obsijane poletne počitnice!!! Tako da poskusite zdržati še malo v šoli (saj vem, druge izbire nimate, ampak vseeno.) in se potrudite za še te zadnje ocene, ki prihajajo, tako da bodo počitnice še bolj pričakovane in zaslužene.

Za konec pa še misel ob prihajajočih počitnicah, da bodo hitro tu in boste 24. junija lahko rekli: ” Morje, pisani šotori, na vas smo mislili v šoli med odmori, ko učitelji so nas spraševali in smo se kontrolnih nalog bali… DOBRODOŠLE POČITNICE! Veseli smo, da ste prišle!!!”

Karolina Pernek, 8.b

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja