Obisk SŠOM in frizerskega studia Oranž

V torek, 21.maja, smo na Osnovni šoli Duplek imeli tehniški dan, na katerem smo lahko obiskali Lesarsko šolo, TŠC Maribor, Srednjo gradbeno šolo in gimnazijo ter Srednjo šolo za oblikovanje, ki sem se jo odločila obiskati tudi jaz.

Najprej smo se ob 8.00 vsi učenci ter učitelji zbrali v telovadnici, kjer je spregovoril ravnatelj in se zahvalil Mitji Horvatu, Alešu Pulku in njegovim pomočnicam, saj so ravno oni dobili idejo in smo lahko zahvaljujoč njih obiskali srednje šole. Okoli 9. ure so prišli avtobusi in nas odpeljali do želenih srednjih šol. Ko je naša skupina prišla na Srednjo šolo za oblikovanje, smo najprej odšli v kletne prostore, kjer smo si pogledali kratko predstavitev o tej šoli in tam tudi pustili nahrbtnike. Nato smo si ogledali učilnice, nekateri učitelji pa so nam celo pokazali izdelke, ki so jih učenci imeli za oceno v prejšnjih letih. Ob 10.00 smo se vrnili v klet in pomalicali, nato pa se vrnili do avtobusa. Med vožnjo smo se razdelili v tri skupine. Prva je obiskala Frizerstvo Škarica, naša skupina se je odpravila do Studia Oranž, tretja pa je obiskala snemalni studio NET TV.

Ko smo prišli v Studio Oranž, smo najprej opazovali, kako je frizerka strigla lase, ob prihodu lastnika Gorana Pfeilera pa so nas postregli s sladkarijami in sokom. Goran Pfeiler nam je povedal veliko o njegovem delu, njegovih zaposlenih, frizerskih tekmovanjih in je nam odgovoril na mnogo vprašanj. Povedal nam je, da ga zelo začudi, ko nekateri starši mislijo, da je poklic frizerja popolna odločitev, če ima njihov otrok slabe ocene, saj je pri tem poklicu najbolj pomembna kreativnost, ki jo lahko ima tudi nekdo z malo slabšimi ocenami. Se pa strinja, da je zelo pomembno, da so tudi frizerji kar se da razgledani. Ob koncu nam je povedal, da je pri njih vsaka stranka enakopravna in ne delajo sprememb med morda bolj znano osebo, kot pa npr. z nekom drugim. Preden smo se poslovili, nam je na hitro pokazal prostore v njegovem studio, kjer dela modni oblikovalec in tudi kje podaljšujejo trepalnice in oblikujejo obrvi.

Najbolj mi je bilo zanimivo, ko je Goran Pfeiler razlagal, kakšen studio si je želel, ko še je bil v osnovni šoli (velika okna, skozi katera te je lahko videl ves promet,… ). Pogledala sem okoli in studio je bil ravno takšen, kot ga je opisoval.

Tia, 8.a

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja