Na lesarsko šolo

21. maja smo na šoli izvajali tehniški dan. V šolo smo prišli ob osmi uri. Zbrali smo se v telovadnici, vključno s podružničnima šolama. Najprej nas je ogovoril ravnatelj, nato pa “glavni krivec” za ta dan. Na kratko nam je predstavil potek dneva in nas nasmejal.

Učenci od petega do osmega razreda smo imeli možnost obiska štirih različnih šol. Jaz sem si izbrala lesarsko. Tako smo se z avtobusom odpravili tja. Pot je bila kar dolga, a nam je čas minil zelo hitro. Na prvi pogled ni bila šola nič posebnega. V šoli pa je bilo res zanimivo. Večina pohištva in stopnišč je bilo lesenih. Na stenah so viseli leseni izdelki, na sredini pa so se kopičili izdelki dijakov. Prostor je bil zelo svetel, miren in lep.

V zgornjem nadstropju smo si ogledali kratek film, ob njem pa nam je pedagoginja predstavila učni program te šole. Nato nas je eden izmed učiteljev popeljal po postopku obdelave lesa, ki se ga učijo dijaki. Najprej smo si ogledali gozdarski poligon, kjer se urijo mladi gozdarji, kasneje stroje, na katerih obdelujejo les, in na koncu še nekaj njihovih izdelkov. Predstavljali so vse, od sadja, pohištva in slik do skodelic in krožnikov.

Tako se je naš izlet po šoli zaključil, sledil pa je še obisk dveh podjetij. Najprej smo obiskali tovarno, kjer les obrežejo, spoznali smo, da je v tem času skoraj vse vodeno s pomočjo računalnikov. Kot zadnje pa smo odšli v podjetje, kjer izdelujejo napise. Sprehodili smo se po poti nastanka le-teh in na koncu še prejeli napis z imenom naše šole.

Ta tehniški dan je bil zelo zabaven, predvsem pa nekaj novega. Zanimivo si je bilo pobližje pogledati lesarsko šolo in poklice, ki so povezani z njo. Upam, da bomo kaj takega še kdaj ponovili.

Mia Miholič, 8. b

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja