Šola v naravi, 3. dan

Sreda, 10.4.2019

Zjutraj smo se zbudili, pripravili na vsakodnevni jutranji sestanek ter se nanj tudi odpravili. Na sestanku so nam povedali, da se danes odpravljamo na Kozlov rob, ki ima nadmorsko višino 426m.

Po zajtrku smo si pripravili stvari, se preoblekli in se dobili na zbirni točki. Ta dan je vsako skupino čakala različna dejavnost, a-skupina se je odpravila na Kozlov rob, b-skupina pa se je v domu učila lokostrelstva in plezanja.

Naša pot se je začela, hodili smo približno 45 minut, ker smo imeli razne postaje, ob katerih sta nam vodiča razlagala pomen stvari, ki smo jih videli. Ko smo se približevali vrhu, smo se ustavili v kotanji, ki je bila zatočišče v 12. soški bitki. Na vrhu smo imeli čas za malico, nato pa smo se odpravili nazaj proti domu, v katerem smo spali. Ko smo prišli nazaj v dom, smo se preobuli, preoblekli ter se odpravili na kosilo, po katerem smo meli 1 uro prostega časa.

Popoldan so dežurni učenci spet sklicali sestanek, na katerem smo se spet razdelili v dve skupini. A skupina je imela ogled rastlinstva in živali, b skupina pa ogled Tolminskega muzeja. Naša skupina si je najprej ogledala drevo, ki je na sredini votlo in v njega se nas je lahko stisnilo kar 12. Po ogledu tega drevesa smo si ogledali živali, za katere je skrbela ena izmed učiteljic. Začeli smo s hrošči in ščurki, končali pa z ruskim hrčkom in kačami. Ko sta se obe skupini spet združili, smo odšli na večerjo ter imeli nekaj prostega časa. Ta dan smo zvečer imeli splanirane večerne igre, na katerih smo se vsi zelo zabavali, končni rezultat pa je bil izzenačen.

Po igrah smo bili vsi zelo utrujeni in željni spanca, ampak smo se morali še umiti ter poskrbeti, da smo vsi v svojih sobah ter da spimo po  22. uri.

Zara Šauperl

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja