Športni dan – drsanje in pohod

V torek, 5.2.2019, smo imeli učenci šestih, sedmih, osmih in devetih razredov športni dan. Izbirali smo med tremi zimskimi športi in plavanjem. Midve sva izbrali drsanje.

Ko smo se okoli pol osme ure zjutraj zbrali vsi drsalci, smo z avtobusom krenili v Maribor. Ustavili smo se pred Prvo gimnazijo, kjer stoji prelepo drsališče. Piko na i mu doda zanimiva oblika. Takoj za tem, ko smo si obuli drsalke ter na glavo nadeli čelade, smo stopili na led. Vozili smo se z medvedki ter tekmovali, kdo bo prej prevozil celotno drsališče. Drsali smo se dobro uro. Ko se je iz pohoda na Piramido Maribor vrnila 2. skupina, smo se zamenjali. Nas je čakal pohod do kapelice na vrhu hriba, oni pa so bili na vrsti, da izkusijo čarobnost ledu. Že po prvih nekaj metrih so bili nekateri utrujeni. Spraševali so, koliko je še do vrha, če lahko gremo po bližnjici, če bi se lahko obrnili in šli nazaj,… Ampak, kljub vsem problemom, nam je uspelo. Na vrhu smo si oddahnili ter uživali ob pogledu na Maribor. Nekateri smo poiskali tudi Duplek, toda še zdaj nismo prepričani, če je tisto res bila naša občina. Po fotografiranju ter upanju na uresničitev želja smo se podali nazaj k drsališču. Med potjo smo obkrožili še ribnik ter pozdravili vrstnike iz OŠ Korene. Dan smo zaključili s povratkom domov.

Ta dan je navdušil tudi tiste, ki niso ravno športni tipi. In veste kaj? Ta športni dan je bil zares zimski. Proti koncu nas je celo presenetil sneg.

Lia Horvat Zupančič in Ajda Rojko, 8.a

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja