Žalost

11.1.2019

Danes se pa posvetimo bolj žalostni temi. Žalosti.

Najprej razjastnimo, kaj je žalost?

Žalost je eno izmed osnovnih čustev, ki je nasprotje veselju.

Vendar, ko smo žalostni, to izražamo na drugačne načine.

Pa si poglejmo nekaj primerov:

1. Spremenjen vzorec spanja

Ljudje, ki se navzven ali navznoter ne počutijo dobro, skoraj vedno spremenijo svoje načine in čas spanja. Nekateri spijo preveč, saj se ne morejo prisiliti, da bi vstali iz postelje, ali pa sploh ne spijo, ker jim negativne misli tega ne dopuščajo.

2. Prisiljena sreča

Pri nesrečnih ljudeh lahko večkrat opazite veselje, ki pa se ne zdi resnično. Njihov obraz je sprva popolnoma brezčuten, v naslednjem trenutku pa na njem opazite zaigran nasmešek, s katerim ljudje želijo prikriti resnične občutke.

3. Izogibanje pogovorom, v katerih bi morali razkriti čustva

Ker si vaš prijatelj  ne želi, da bi izvedeli, da zaradi nečesa trpi, bo bolj čustvene in resnejše tematike pogovora hitro preskočil. Velikokrat pogovor obrnejo na popolnoma nepovezano temo, samo da bi vas odvrnili od vprašanj o njihovem počutju ali čustvenem stanju.

4. Prenajedanje ali stradanje

Žalost močno vpliva tudi na naš apetit.Ob prisotnosti negativnih čustev na hrano se ljudje različno odzovemo. Nekateri se bodo naenkrat začeli prenajedati in bodo na ta način »hranili svoja čustva«, drugi pa bodo popolnoma izgubili apetit.

5. Opuščanje skrbi zase

Dobro počutje v lastnem telesu je za žalostne ljudi nepomembno. Ker so stvari v njihovem življenju že tako slabe, ne vidijo smisla, da bi trud vlagali v skrb zase.

Valentina

 

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja