Nenavadne poroke

Spet sem nazaj. Današnja tema je prav posebna. Nisem še zasledil, da bi se to dogajalo v Sloveniji, vem pa, da se to v mnogih državah, na žalost, dogaja prepogosto. Kot lahko sklepate, tema bo govorila o porokah otrok.

Poroke otrok kršijo otrokove pravice, tam, kjer to počnejo, pa se tega očitno ne zavedajo. Za tiste, ki še ne veste, v svetu so v 91 državah dovoljene poroke mladoletnic, na žalost tudi v Sloveniji. Takšnih mladoletnic, ki se poročijo, je vsako leto več milijonov. Nekatere zanosijo že pri 13 letih, nekatere pa celo prej. Si lahko predstavljate, da bi vaša mama bila le 13 let starejša od vas? Da bi ob tem času še vedno hodila v osnovno šolo? Ali pa si predstavljate, da vaša sošolka postane noseča in rodi? Verjetno si tako kot jaz, tega ne morete predstavljati. Večina deklet se poroči zaradi tega, ker po poroki njena družina dobi denar in se od tega lahko preživlja.

Kljub vsemu napisanemu zgoraj, ne obsojam nikogar, izrazil sem le svoje mnenje, oziroma poskusil sem vam to temo vsaj malo približati.

Pozdravčki,

Erik

2 odziva na “Nenavadne poroke”

    1. Kot sem že zgoraj omenil, to se dogaja zaradi tega, ker njena družina dobi denar od njene poroke in s tem lahko lažje živi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja