Življenje

Četrtek, 10.1.2019

Lepo pozdravljeni. Spet. Danes bo moja objava temeljila na mojem razmišljanju glede življenja. Torej, kako se življenje začne? Ko  smo bili majhni, so nam skoraj vsi govorili, da smo nastali tako, da sta se mami in ati imela rada in iz njune ljubezni si nastal/a ti. To je delno prav. Vse pa se je začelo z ljubeznijo. Ljubezni je sledilo spočetje. Takrat je bilo skorajda zagotovljeno, da se bo rodila edinstvena oseba. Vsak človek je edinstven. Približno 9 mesecev te je mama nosila pod srcem. Ko si se rodil, se je tvoje življenje nadaljevalo. Rastel si, se razvijal in odraščal v pravega človeka. Človek je po naravi socialno bitje, ki ima željo po družbi. No, to je nujno za življenje. Ko pa smo že pri družbi, pa recimo kakšno besedo o tem. Večina od nas ima za svojo družbo rada sočloveka ali pa kakšnega hišnega ljubljenčka. Ste se kdaj vprašali, kakšno bi bilo življenje, če bi se vsako živo bitje držalo samo zase? Če se ne bi poslušali? Bilo bi obupno, vam povem. Nič ne rečem, vsak človek ima rad čas zase. Eni ga potrebujejo več, eni pač manj. Enako je v ljubezni. V zvezi potrebuje vsak izmed partnerjev čas zase, da si zbistri misli. Vrnimo se nazaj na življenje. V življenju majhen delež ljudi dela na tem, kako si bodo zgradili prihodnost. Nekateri pa se prepustijo življenju, se ne obremenjujejo s tem, saj verjamejo, da se bo vse samo uredilo. Mogoče imajo prav. Mogoče se jim bo nasmehnila sreča. Mogoče jim bo žal ali pa bodo razočarani. Na kratko povedano, samo enkrat se živi, zato uživaj življenje, če ti gre vse super in si najsrečnejša oseba na svetu, ali pa je vsak dan tvoj najslabši dan in se počutiš, kot da si zguba. S tem stavkom se moja današnja objava konča.

Pozdravčki,

Erik

2 odziva na “Življenje”

  1. Zanimivo razmišljanje. Opisal si življenje, ki ga živimo samo enkrat in človeka, ki je družabno bitje. Zanima me, če verjameš v življenje po smrti oziroma kaj misliš, da se po smrti zgodi?

    1. Jaz osebno v življenje po smrti ne verjamem. Mislim da se po smrti tvoja duša preseli v neko drugo živo bitje, morda v drevo, kakšno žival ali pa gre preprosto v drugega človeka. Prav tako verjamem, da se tisti ljudje ki so prejeli dušo od nekoga prej, lahko spomnijo kaj so bili v prejšnjem življenju.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja