27. Pikin festival

V torek, 20.9.2016, smo se z neobveznim krožkom umetnosti odpravili že na 27. Pikin festival v Velenju.

Okoli prve ure popoldan nas je na parkirišču pred šolo čakal avtobus. Skupaj smo se vsi učenci umetnosti z učiteljicama vkrcali v avtobus. Do Velenja, kjer poteka Pikin festival, smo se vozili približno eno uro.

Ko smo prispeli, nas je na parkirišču pričakala naša vodička Pika Maruša. Skupaj smo se najprej odpravili na gusarsko ladjo, takoj zatem pa še v Mini Zoo, kjer smo videli kozice, papige, črnega prašička, veliko želvo, tri majhne zajčke, dva ponija, Pikinega konja in veliko sovo. Po ogledu Zoo-ja smo odšli iskat zaklad. Našli smo steklenico, v kateri je pisalo: »Največji zaklad v življenju je prijateljstvo in veselje.« S tem smo se seveda vsi strinjali. Nato smo zavili še na umetniško četrt, kjer smo izdelovali iz gline, risali na les, igrali glasbila, plesali ter si ogledali še garderobo igralcev in plesalcev.

Ko smo se sprehajali po Pikinem mestu, smo zavili še v mestno hišo, kjer smo se udeležili številnih zanimivih delavnic ter v lepotni salon, kjer smo izdelovali nakit ter veliko drugih stvari. Obiskali smo tudi Pikino hišo, Vilo Čira Čara, in si v njej ogledali vse prostore, v katerih živi Pika s Fickom in njenim konjem.

pikin festival 2

Kasneje smo se udeležili še tečaja sambe in skupaj plesali na zanimive ritme. Ker smo bili že vsi malo lačni, so nam zadišale “čalapinke”. Bile so slastne. Vsi smo bili žalostni, ko je učiteljica naznanila, da je čas za odhod proti domu. Ko smo že sedeli v avtobusu, se je od nas poslovila še Pika Maruša in vsi smo se ji prisrčno zahvalili. Iz avtobusa smo ji še pomahali in že smo se odpravili proti domu.

Tisti dan je minil zelo hitro in zelo smo se zabavali. Če Pikinega festivala še niste obiskali, vam vsi, ki smo bili tam, lahko zagotovimo, da je zelo zabavno in ga definitino morate obiskati, saj je Pikin festival nepozabno doživetje za vsakega obiskovalca.

Lia Horvat Zupančič in Ajda Rojko, 6.a

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja