Dan na cvetočem otoku

Na koncu poletnih počitnic smo bili v Avstriji. Bivali smo pri naših prijateljih, ki so se lani preselili tja iz Slovenije. En dan smo odšli na otok Mainau v Nemčiji. Ta otok je na Bodenskem jezeru. Bodensko jezero je tretje največje jezero na svetu. Po njem plujejo tudi jadrnice. Za ta izlet smo se odločili zato, ker je na otoku Mainu veliko rastlin oblikovanih v različne živali in je zelo cvetoč otok.

Zjutraj smo se iz Avstrije peljali preko Švice proti Nemčiji. Na Mainau smo prispeli okoli enajste ure. Tam smo najprej kupili karte, nato je moja mama zagledala trgovino s semeni rastlin, ki rastejo na otoku Mainau. Dogovorili smo se, da bomo semena kupili po ogledu.

Prijazen redar nas je po pregledu kart spustil po dolgem mostu, ki vodi do prelepega otoka. Ob koncu mosta sva z bratom s starim kruhom začela hraniti race in labode. Za dobrodošlico na otoku Mainau smo zagledali iz rož izdelano rožico. Ker smo bili že lačni, smo se usedli na klop in pomalicali. Nato smo pregledali načrt otoka, ki smo ga dobili ob nakupu kart.

Najprej sva se z bratom odšla gugat. Čez nekaj minut smo odšli po poteh proti živalim. Videla in božala sva ponije, kokoši, koze, zajce, … Pogledali smo si tudi kmetijo, ki je bila zelo urejena. Ko smo odšli s kmetije, sva se spomnila, da sva poleg vstopnice dobila tudi načrt, na katerem je bila narisana pot do zaklada.

Za prvi odgovor sva morala poiskati ptičjo hišico, ki je bila naslikana na zemljevidu. Za drugi odgovor sva v grmovju morala najti zlato črko in jo napisati na določeno mesto za odgovore. Po prvem uspešnem odgovoru smo odšli po zeliščnem vrtu in nasadu zelo lepih in velikih rož. Med zeliščnim vrtom je bila iz rož narejena raca, pri rožicah pa narejen pav. Ko smo si pogledali vrt in nasade rož, smo odšli proti drevesu, na katerem je bil tretji in četrti odgovor. Na nenavadnem drevesu si moral najti pravi odgovor na vprašanje. Na izbiro si imel le tri odgovore. V grmovju poleg drevesa pa smo morali najti zlato črko.

Potem smo odšli naprej proti vodometu. Ko smo pri vodometu videli klopi, smo se takoj usedli in pojedli malico. Ko smo pojedli malico, smo odšli proti stolpu. Do stolpa smo hodili po gozdu. Ko sva s mojim bratom zagledala stolp, sva stekla do njega in poiskala vprašanje ter zlato črko v grmovju okoli stolpa. Tudi ta odgovor je bil pravilen. Sedaj sva morala poiskati le še dve postaji. Med hojo do pete postaje smo z mojo družino opazili drevo, ki je bilo staro kar 117 let in drevo, ki je bilo tako široko, da ga je moralo objeti osem ljudi.

Ko smo prišli do petega vprašanja, sva spet odgovorila pravilno. Malo več težav nama je povzročilo izkanje zlate črke, ki sva jo k sreči le našla. Kasneje smo odšli na zadnjo malico na otoku. Potem smo odšli poiskat še zadnji odgovor. Po poti do tja smo videli tudi trajekt, ki vozi po Bodenskem jezeru in klopi iz gline. In že smo prišli do šeste postaje, na kateri nama zlata črka ni povzročala težav, ker sva jo zdaj našla takoj. Ob poti smo videli tudi grad iz peska. Ogledali pa smo si tudi pravi grad, v katerem je bila takrat poroka.

Za gradom smo videli informacije. Na zemljevidu je pisalo, da moraš na informacijah pokazati pravilen odgovor na vsa vprašanja in prideš po zaklad. Ker sva seveda z bratom imela odgovor pravilen, sva dobila priznanje in čokoladico Ritter sport. Videti smo želeli še metulje, zato smo morali iti proti izhodu. Ko smo prišli do metuljev, smo videli, kako jih hranijo. Videli smo tudi želve, ki so se vozile po reki na splavu. Ko smo odhajali, so pri izhodu prodajali kornete in lučke. Moja mama in jaz sva si izbrali kornet, moj brat in ati pa lučki. Kasneje smo odšli pogledat tudi, koliko vrst paradižnika obstaja. Paradižniki so bili različnih oblik in barv. Hoteli smo kupiti semena, ampak smo si premislili, ker doma sami shranjujemo iz pridelkov semena in jih imamo resnično dovolj.

Napotili smo se tudi k igralom na vodi. Imeli so splave za otroke na malem jezeru. Nato smo se napotili proti izhodu. Ko smo odšli proti avtu, smo v mali trgovini kupili tudi semena rastlin, ki rastejo na otoku Mainau.

Z veseljem bi dan ponovila. Za vedno mi bodo v spominu ostale skulpture iz rož. Otok je res poln zanimivosti, ki se ti vtisnejo v spomin. Zato mi je otok Mainau zelo všeč.

Karolina Pernek, 6. a

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja