Šolski parlament 2016

Na Osnovni šoli Duplek smo kot vsako leto sklicali šolski parlament. Tako smo se predstavniki šolskega parlamenta (od 6. do 9. razreda) srečevali vsako sredo v januarju in februarju prvo šolsko uro.

Letošnja tema šolskega parlamenta so bile pasti mladostništva. Vsako uro smo se pogovarjali in debatirali o tem, kakšne pasti poznamo, kako jih prepoznati in kako bi jih odpravili. Nato smo med desetimi predstavniki volili tri, ki so se 25. marca 2016 udeležili zasedanja šolskega parlamenta v prostorih ZPM v Mariboru. To smo bili Doroteja Čeh, Mitja Ornik in Ajda Lobenwein.

2016-03-18 12.45.50

20160318_124407

V prostorih ZPM, kjer je potekalo srečanje šolskega parlamenta osnovnih šol okolice Maribora, so nam prostovoljci predstavili potek zasedanja, nato pa smo se razdelili v skupine in debatirali o določenih temah za našo skupino. Nato je vsaka skupina svojo temo predstavila ostalim skupinam. Na koncu smo izmed sedmih skupin izbrali pet predstavnikov, ki so kasneje predstavljali Maribor na zasedanju šolskega parlamenta v Ljubljani.

Neizmerno smo uživali, saj smo imeli edinstveno priložnost spoznati, kako potekajo zasedanja v parlamentu.

Doroteja Čeh, 9. a

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.