Šola v naravi

29. 3. 2016 smo se učenci 7. razreda odpraili v šolo v naravi. Ob 8.00 uri smo se z avtobusom odpravili do Fiese. Pot je bila dolga in zanimiva. Po 3 urah vožnje pa smo končno prispeli do doma Breženka.
Ko smo prišli, so nas razdelili po sobah, da smo lahko razpakirali in si ogledali sobe. Nato smo odšli v jedilnico, kjer smo imeli sestanek z učenci iz Bovca in lastnikom doma. Razložil nam je pravila in kaj moramo delati. Nato smo imeli kosilo, bilo je ukusno. Po kosilu smo imeli počitek in športne aktivnosti. Nato so nas razdelili v skupine, tako da smo bili v njih mešano z učenci iz Bovca. Po skupinah smo se prvi dan učili loviti ribe, vozle in o sredozemskem rastju. Zvečer smo imeli večerjo in šli smo na sprehod do Pirana. Ko smo prispeli nazaj, smo se morali stuširati in iti spat.
Drugi dan smo se morali zgodaj zbuditi. Takoj smo se uredili in oblekli, saj smo imeli jutranjo telovadbo. Po kratkem sprehodu in teku smo imeli zajtrk. Po zajtrku smo se učenci naše šole odpravili do Pirana, kjer smo se z ladjico odpravili do solin. Tam smo izvedeli, kako pridelajo sol in pogledali kratek film o solinah. Ko smo prišli nazaj v Fieso, smo imeli kosilo, počitek in nato športne dejavnosti, kjer smo punce igrale odbojko, fantje pa nogomet. Za tem pa smo se razdelili v skupine in začeli raziskovati plažo ter iskati zanimive školjke, polže in alge. Nato smo se skupine zamenjale in imeli smo še nordijsko hojo. Zvečer smo znova odšli do Pirana, kjer smo imeli prosti čas. Lahko smo se družili, pojedli sladoled ali kaj popili. Tako je minil tudi drugi dan, ki je bil zelo zabaven in zanimiv.
Tretji dan je jutro potekalo enako kot dan predtem. Po zajtrku smo se razdelili po skupinah in imeli orientacijski pohod, ki mi je bil zelo všeč. Po pohodu smo imeli kosilo in športne aktivnosti. Lahko smo igrali odboko, nogomet, namizni tenis ali košarko. Popoldne pa smo znova po skupinah spoznavali jezeri v Fiesi in se učili skuhati školjke. Po večerji pa smo imeli zaključno zabavo. Fantje so pripravili jedilnico in nato smo prišla dekleta. Vsi smo plesali in se zabavali. Na koncu so nekateri fantje punce povabili na ples, saj so zadnji dan razglasili najboljši plesni par.
Zadnji dan zjutraj nismo imeli telovadbe, saj smo se pripravljali na odhod in pakirali. Po zajtrku smo odšli na ogled Pirana, kjer smo si ogledali kulturne znamenitoti in spoznavali zgodovino tega lepega mesta. Pred kosilom so v jedilnici razglasili vse zmagovalce. Najboljša skupina je bila skupina D. Najlepše pospravljeni sobi sta bili 15 in 24. Najboljši plesni par pa sta bila Anja iz OŠ Duplek in Martin iz OŠ Bovec. Po kosilu smo vsi vzeli svojo prtljago in se počasi odpravili domov.
Teh štirih dni še dolgo ne bova pozabili, saj je bilo zelo zabavno in zanimivo. Meniva, da bodo vsem ostali v lepem spominu.

PANO_20160401_091202

Larisa Vauhnik in Nika Petrišič, 7. b

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja