Moj idealen dan

“Dobro jutro,” sem zaslišala izza svojih vrat. Do mene je pridrvel vonj po rogljičkih ter toplem mleku in takoj sem vedela, da je romletek.

Moj teden ima štiri dni in kot si že lahko ugotovil je eden izmed njih romletek. Dan, ko se vse začne s čokoladnim rogljičkom ter toplim mlekom. Seveda, imam v posebni posodici še nekaj dodatne čokolade, ampak pustimo podrobnosti. Po okusnem zajtrku, se počasi oblečem ter umijem zobe in kar hitro je tukaj že ura za odhod. Saj res! Oprosti, pozabila sem se ti predstaviti. Sem Lija. Stara sem skoraj 15 let in moje življenje je preprosto:

č u d o v i t o,

s kančkom smeha in drame.

Ura za odhod je čas, ko se s sestrama odpravimo k pouku. Hodim še v osnovno šolo in sem kar malce žalostna, da jo bom morala letos zapustiti. Tukaj se učimo samo zanimive snovi, kar pomeni, da si jih izberemo učenci sami, učitelji pa nas to nato naučijo. Pouk se začne ob 10.00, konča pa med 12.00 in 13.00. Všteti so tudi vsi odmori ter božansko kosilo in malica. Sledijo razne dejavnosti, med drugim poskušanje sladic, prostovoljstvo, ustvarjajmo skupaj, igrive urice,… In zatem odhod domov, ki se ponavadi zavleče za kakšno uro ali dve. Doma me čaka celotna družina s kosilom. Ja, spet jem. Vse kar me še čaka ta dan, je branje mojih najljubših knjig, gledanje mojih najljubših TV serij, dolga kopel ter pogovor s prijatelji.

Dan pred romletkom je začetek. Lahko si misliš, saj je vendarle začetek tedna. Dan se ne razlikuje kaj dosti od romletka, le da za zajtrk ni rogljička, ampak karkoli drugega. Lahko bi rekla, kar si zaželim, to dobim. In po pravici se tega dneva veselim pa čeprav moram po dveh prostih dneh v šolo. Sklepam, da vi vsi sovražite vaše začetke, ampak ni zabavno za nekaj ur oditi od doma ter se družiti z ‘neznanci’? Prav tako je začetek tedna, začetek nečesa novega. Nepoznanega.

3. in 4. dan sta nedeljek 1 ter nedeljek 2. Vem, imena nista kaj posebna, pomenita pa, da ne rabim nič delati. Pametno ne? Skupaj sestavljata vikend, ki je pol nepozabnih dogodivščin (in to po celotnem svetu). Ta dva dneva sta prvotno namenjena spanju, počivanju in lenarjenju, če pa ostane kaj časa obiščemo kak zanimiv kraj. S tem mislim kakšen kraj, kjer je veliko zabavnih stvari, vendar ne zahteva preveč napora. Saj veste, treba je biti pripravljen na nov teden.;)

Zdaj ko poznaš moje dneve, mi lahko poveš še kaj o tvojih. Bova videla čigav teden je boljši:)

Lia, 9.a

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja