Sanje

Ste se kdaj zazrli vase in pomislili, kaj se vam je sanjalo ponoči? Ste se vprašali, kaj to pomeni ali od kod izvira? Ste se spraševali, kaj so lucidne sanje? O tem bom danes pisala.

Sanje nam lahko odgovorijo na mnoga vprašanja o naši podzavesti in telesnem počutju. Ljudje sanjajo veliko različnih stvari in prav vsaka ima svoj skriti pomen.

Tukaj je nekaj najpogostejših sanj in njihov pomen: sanje o ovirah ponazarjajo naše omahovanje, da bi storili odločilni korak, torej strah. Sledijo sanje o smrti, ki nam sporočajo spremembo v našem življenju. Naslednje so sanje o porodu in nosečnosti, ki nam sporočajo, da bomo storili spremembo v življenju, podobno kot sanje o smrti. Sledijo sanje o izpitih, ki ponavadi pomenijo moro za obstanek, ali veselje ob zmagoslavju. Nato nastopijo sanje o letenju ali padanju. Te so ljudem, ki so manj uspešni, v tolažbo, saj v sanjah lahko dosežejo to, česar v resničnem življenju ne morejo, pogosto pa sanje o letenju nakazujejo tudi izhod iz kočljivega položaja.

Sanje so odraz naše podzavesti. Nekateri pravijo da so lahko tudi pogled v onostranstvo. Včasih se nam sanja tudi o prihodnosti.

Sanje so lahko pomembno sporočilo o naši podzavesti in počutju. Če jih prepoznate lahko zelo vplivajo na počutje in podzavest.

O čem pa vi sanjate?

Alina, 7.b

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja