Nagradna ekskurzija

V sredo, 12. junija, smo se najuspešnejši učenci udeležili nagradne ekskurzije. Vse se je začelo na sončno jutro. Zbrali smo se namreč že zelo zgodaj in se nato z avtobusom odpeljali v Ljubljano. Pot je bila dolga, a nam v družbi ni bilo dolgčas.

Najprej smo obiskali parlament. Vstopili smo v ogromno, uradno zgradbo. Tam smo odložili nahrbtnike in z našo vodičko začeli ogled. Sprehodili smo se do velike dvorane, kjer nam je gospa ob freskah na kratko predstavila zgodovino naše Slovenije. Videli smo tudi “slavno” sobo, kjer ministri ter vlada sprejemajo zakone in odločitve, po katerih živimo. Tako se je naš ogled končal in odšli smo naprej. Ogledali smo si Ljubljano, se sprehodili po Tromostovju in odpravili v Woop park.

Tam smo se razdelili v dve skupini in se pod nadzorom animatorjev zabavali na trampolinih. Skakali smo v penice, se zadevali z žogami ter hodili po vrvi. Bilo je zelo zabavno. Izmučeni smo se nato sprehodili še do McDonaldsa, kjer smo si privoščili kosilo.

Kmalu smo se najedli in se z avtobusom odpeljali nazaj, v Duplek. Tam smo si privoščili še piknik. Igrali smo se razne igre, uživali v toplem popoldnevu ter plesali. A vsega lepega je enkrat konec, tudi naša ekskurzija se je hitro končala. Počasi smo odšli domov.

Izlet mi je bil zelo všeč. Bilo je zanimivo in zagotovo nekaj novega. Izkušnjo bi z veseljem ponovila in upam, da se mi bo želja uresničila.

Mia Miholič, 8. b

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja